Actualitate

Îngrijorător! O singură zi, 2 tineri drogați și fără drept de a conduce urmăriți de polițiști

Foto cu caracter ilustrativ

Cazul tânărului din Galați, arestat preventiv după ce vineri seară a fugit cu polițiștii pe urmele sale și a provocat un accident rutier grav, nu a fost singular. În aceeași zi, un caz aproape tras la indigo s-a înregistrat în județ.

Polițiștii din Murgești au observat un șofer care circula după propriile reguli. I-au făcut semn să oprească, dar șoferul nu a schițat niciun gest. Așa că polițiștii au pornit în urmărirea acestuia.

“În data de 6 ianuarie a.c., în timp ce polițiștii din cadrul Postului de poliție rurală Murgești efectuau atribuțiile de supraveghere și control al traficului, au observat un șofer care nu respecta regulile de circulație, aşa că au efectuat semnal regulamentar de oprire. Întrucât şoferul și-a continuat deplasarea, polițiștii au demarat urmărirea autovehiculului. Tânărul care se afla la volan procedând a abandonat autoturismul a încercat să fugă, fiind prins în scurt timp  de către polițiști”, informează IPJ Buzău.

Cercetările efectuate de polițiști au scos la iveală motivul pentru care buzoianul a încercat să se facă nevăzut. Tânărul de 20 de ani, din Grebănu,  avea permisul suspendar dar era și drogat.

“Polițiștii au stabilit că protagonistul este un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Grebănu.În urma verificărilor efectuate de în bazele de date a reieşit că tânărul are exercitarea dreptului de a conduce suspendată. De asemenea, în urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat consumul de substanțe psihoactive.”

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.