Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

INSPECȚIA SANITARĂ DIN DSP, ÎN COLAPS DUPĂ CE TOȚI ANGAJAȚII DE LA BUZĂU AU FOST CONFIRMAȚI CU COVID-19

Direcția de Sănătate Publică Buzău este într-o situație extrem de delicată, după confirmarea cu COVID-19 a unui număr de 14 angajați, dintre care 10 au fost diagnosticați luni. Probleme pot apărea la compartimentul Epidemiologie, unde toți medicii sunt infectați, însă aici rămân 4 asistenți în câmpul muncii, dar și mai mari probleme sunt la Inspecția Sanitară, unde toți cei 6 inspectori care mergeau în controale pe teren, la Buzău, au fost găsiți pozitivi.

Până acum, la nivelul DSP Buzău, au fost confirmați cu COVID-19 directorul executiv al instituției, 3 epidemiologi, un asistent epidemiologie, un asistent de la recoltări, 6 inspectori sanitari și 2 conducători auto.  Mare parte dintre aceștia sunt asimptomatici, toți cu o excepție fiind internați în spital. Dr. epidemiolog Carmen Scîntei și directorul executiv al DSP Buzău, Cristina Ungureanu, s-au externat, dar mai rămân o vreme în concediu medical.

Deși, DSP Buzău este în situația de a avea infectați toți cei 3 medici epidemiologi și un număr mare de angajați din compartimente cheie în gestionarea crizei coronavirusului, directorul economic al instituției, Daniela Dumitru, spune că se va putea descurca cu oamenii rămași la serviciu și, cel puțin acest moment, nu se impune detașarea unor persoane din județele limitrofe.

” În momentul în care a venit domnul ministru, luni, la DSP Buzău erau în lucru testele a 4 asistenți de la Epidemiologie. I-am spus atunci domnului ministru că în situația în care se vor confirma și aceștia va fi greu să ne mai organizăm activitatea. Cei 4 asistenți de la Epidemiologie sunt, din fericire, negativi. Ei vor lucra în 2 schimburi și cred că ne vom descurca, alături de medicii epidemiologi care au fost confirmați, dar care ne vor ajuta în continuare. Domnul ministru a spus că dacă cei 4 se vor confirma atunci să-l anunțăm și va detașa personal din județele limitrofe, dar eu cred că ne vom putea desfășura activitatea, mai anevois, însă ne vom descurca și nu va fi nevoie”.

O problemă reală este însă ceea ce se întâmplă la Inspecția Sanitară, unde din 9 inspectori câți sunt la Buzău și Rm.Sărat, sunt pozitivi 6, toți de la Buzău. Unul a refuzat testarea și este în izolare la domiciliu. Practic, rămân în câmpul muncii doar 2 inspectori din zona Râmnicului.