Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

SITUAȚIE CRITICĂ LA DSP BUZĂU! 10 angajați, confirmați dintr-un foc

Situație critică la Direcția de Sănătate Publică Buzău, instituția care gestionează criza coronavirusului în județ. Alți 10 angajați ai instituției au fost confirmați luni cu coronavirus. Este vorba despre medici epidemiologi, asistenți, inspectori sanitari, șoferi. Cu cele 10 cazuri noi, numărul total al angajaților DSP Buzău care au contractat noul coronavirus a ajuns la 14. Cel mai afectat este compartimentul de Inspecție Sanitară, ceea ce înseamnă că va fi perturbată acțiunea de control în teritoriu efectuată de inspectorii sanitari.

Primele confirmări la nivelul DSP Buzău au fost raportate la începutul lunii iulie. Atunci, directorul instituției, Cristina Ungureanu, dar și șeful epidemiologilor buzoieni, dr. Carmen Scîntei, au fost depistate cu COVID-19. Ulterior, săptămâna trecută alți doi angajați au fost depistați pozitiv, în urma testării.

Luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a descins la DSP Buzău, având în vedere situația grea cu care se confruntă instituția.

“Am stabilit împreună cu domnul ministru ca la momentul în care evoluția va fi una nefavorabilă, în sensul pozitivării și altor colegi, să identificăm soluții, eventual detașări, ca să reușim să ne îndeplinim atribuțiile așa cum trebuie.”, a declarat pentru șansanews.ro directorul economic al DSP BUzău, Daniela Dumitru.

Detalii despre vizita ministrului Sănătății la Buzău, AICI.