Actualitate

Investești în energia verde, plătești impozit mai mic cu 50%. Ce buzoieni ar putea beneficia de o astfel de scutire

Proprietarii de case noi sau reabilitate, care au scos bani grei din buzunare pentru a-și monta panouri fotovoltaice sau alte sisteme de producere a energiei, prietenoase cu mediul, ar putea plăti mai puțin la bugetul local, în contul impozitului pe clădiri. Așa prevede un proiect inițiat de consilierul local municipal Irinel Cîrstea.

Proiectul prevede reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri, timp de 3 ani, pentru proprietarii de case din municipiul Buzău care au investit pentru reabilitarea locuințelor și montarea de sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

“Propunem o reducere de 50% timp de 3 ani pentru persoanele fizice, deocamdată, care își construiesc o casă nouă, sau își reabilitează locuința, și își montează pe casa proprie sisteme fotovoltaice de generare a energiei electrice sau sisteme de reciclare a apei uzate.”

Consilierul local municipal Irinel Cîrstea
extras proiect de hotărâre

Pentru început, spune inițiatorul proiectului, programul se referă doar la proprietarii de case, însă, s-ar putea ajunge, în câțiva ani, la extinderea și la alte categorii de beneficiari.

Consilierul local municipal Irinel Cîrstea

Proiectul privind reducerea impozitului pe locuințe se află în dezbatere publică în această perioadă. Ulterior, va fi supus votului în Consiliul local Municipal Buzău. Dacă va fi adoptat, buzoienii care îndeplinesc criteriile necesare pot depune cereri, iar de anul viitor vor plăti mai puțin la bugetul local.