Actualitate

Investiție majoră într-o comună din Buzău. Copiii sunt cei mai fericiți!

Visul iubitorilor de mișcare în aer liber, dar mai ales al copiilor din Beceni, de a avea un loc unde să poată practica un sport, e tot mai aproape de a deveni realitate: începe construcția unei baze sportive moderne, investiție derulată prin Compania Națională de Investiții.

Anunțul a fost făcut de primarul liberal Adrian Burlacu, potrivit căruia baza sportivă se va construi în curtea liceului.

”Deschidem un nou șantier în comuna Beceni. Baza sportivă de tip 2 va cuprinde un teren multifuncțional pentru handbal, baschet, tenis și volei, o clădire pentru vestiare, alei pietonale și spații verzi cu gazon și arbuști și va fi amplasată în curtea Liceului Tehnologic Beceni. Suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planșeu din beton armat și balast compactat. Baza va dispune inclusiv de o instalație pentru iluminat nocturn”, spune primarul Adrian Burlacu.

Potrivit documentației prin care a fost aprobată investiția, toate marcajele de pe viitorul teren multifuncțional vor fi conforme cu cerințele federațiilor sportive.

„Terenul multifuncțional are dimensiunile suprafeței utile de evoluție 26,00 x 44,00 m și cele ale suprafeței utile de joc 20,00 x 40,00 m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2,00 m. Marcajele terenului sunt conforme cu cerințele regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis. Pe una din laturile lungi se vor amplasa 2 bănci de câte 10 scaune pentru rezerve și antrenori. Accesul sportivilor se va face prin două porți metalice dinspre clădirea pentru vestiare”, se arată în documentație.

Potrivit primarului din Beceni, clădirea pentru vestiare o suprafață de peste 150 de metri pătrați.