Actualitate

Rămâne cum s-a stabilit: fără locuri pentru mașini, pentru moment. Parcările supraterane, o soluție nefezabilă

Amenajarea unor parcări supraterane care să rezolve criza locurilor pentru mașinile locatarilor de pe bulevardul Unirii e o soluție de la care municipalitatea și-a luat deja adio. A spus-o foarte clar viceprimarul Ionuț Apostu în ședința Consiliului Local, atunci când aleșii din opoziție au cerut, printr-un amendament adus proiectului de buget, să fie alocați bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind înființarea unor parcări pe verticală în zona Unirii.

Apostu a arătat că a fost realizat deja studiul solicitat, dar soluția nu e viabilă, întrucât costurile ar fi nejustificat de mari.

”Costurile ar ajunge la circa 6 milioane de euro, ceea ce înseamnă că un loc de parcare ar ajunge să coste 34 de mii, chiar 40 de mii de euro în anumite zone. Vorbim doar de 142 de locuri, de fapt mai puțin, pentru că în acele zone s-ar pierde locurile de parcare care funcționează ca parcări de reședință. Această soluție a parcărilor supraetajate nu e agreată nici de cetățeni. De aceea, acest studiu de fezabilitate nu a mai intrat în Consiliul Local, pentru finanțare. Vom căuta alte soluții pentru amenajarea de locuri de parcare, mai eficiente din punct de vedere financiar”, a spus viceprimarul Sorin Apostu.