Actualitate

Investiții majore în școlile și grădinițele din Buzău. Totuși, unele unități de învățământ nu au intrat, deocamdată, pe lista finanțările. Care sunt

Modernizare. Asta urmărește noul program de investiții în școlile și grădinițele din municipiul Buzău anunțat, recent,  de viceprimarul Oana Matache. Mai exact, s-a întocmit lista cu lucrările necesare din fiecare unitate de învățământ din oraș și s-au împărțit banii. În total, 9 milioane de lei vor fi repartizați în acest sens doar în prima jumătate a acestui an. Cu toate acestea, sunt și școli și grădinițe care, deocamdată, nu au fost cuprinse în această etapă de modernizare, însă nici acestea nu au fost uitate de Primărie, urmând să fie luate în calcul la o viitoare repartizare a banilor.

31 de școli și grădinițe vor fi modernizate în acest an, iar bugetul anunțat de Primărie este de 9 milioane de lei.

”Am pregătit alături de echipa din Primărie bugetul de investiții și reparații pentru 31 de școli și grădinițe din municipiul Buzău. 9 milioane lei urmează să fie alocați doar în această primă jumătate a anului pentru lucrări precum: îmbunătățirea infrastructurii clădirilor, terenuri de sport noi, fațade refăcute, extinderea spațiilor de funcționare, dezvoltarea unor noi spații de învățare în aer liber pentru copii, refacerea spațiilor pentru festivități”, a spus Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău.

Totuși, din lista modernizărilor lipsesc cinci unități de învățământ. Este vorba despre Școala Gimnazială Căpitan ”Aviator Mircea T. Bădulescu”,Școala Gimanazială General Grigore Baștan, Grădina cu Program prelungit 1, Seminarul Teologic, Școala Gimnazială numărul 7 și Școala Gimnazială ”PH Zangopol”.

” La Școala numărul 1 o să bugetăm în a doua a parte a anului cu prioritizarea unui teren de sport, la Școala numărul 7 am alocat în toamna anului 2021 finanțare pentru asfaltare și teren, la Seminar nu sunt deocamdată urgențe, iar Școala Gimnazială ”PH Zangopol” se discută comasarea cu Liceul Filipescu și atunci nu își au rost, deocamdată, investițiile”, a spus Oana Matache.

Cu toate acestea, viceprimarul municipiului Buzău a punctat că toate unitățile de învățământ vor fi cuprinse într-un amplu proces de dotare cu mobilier nou și echipamente IT de ultimă generație.

”Totodată, lucrăm la cereri de finanțare pentru toate unitățile de învățământ, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) , pentru a dota cu mobilier nou și a aduce echipamente Smart & IT de ultimă generație în toate unitățile de învățământ. Pe lângă proiectele de infrastructură, urmează un buget separat din care Primăria Municipiului Buzău va oferi pe tot parcursul anului 2022, tuturor elevilor din municipiul Buzău, acces la proiecte educaționale la cele mai înalte standarde (educație financiară, robotică & tehnologie, lectură, programe cultural-educaționale, pregătire pentru piața muncii, clase de inspirație finlandeză , programe anti-bullying, consiliere psihologică și multe altele).Vrem ca anii petrecuți în grădinițele și școlile din Buzău să fie cei mai frumoși pentru copii și cadrele didactice deopotrivă”, a spus Oana Matache.