Actualitate

Jandarmii, în misiune! Recomandări pentru un weekend liniștit

Este un sfârșit de săptămână greu pentru jandarmii buzoieni care trebuie să asigure ordinea și siguranța la nu mai puțin de 12 manifestări cultural-artistice și sportive programate să se desfășoare sâmbătă și duminică. În acest context, jandarmii buzoieni vin cu o serie de recomandări pentru participanții la aceste evenimente.

”Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău vor acționa atât independent, cât și în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii publice pentru desfășurarea în siguranță a manifestărilor din această perioadă.

Recomandăm participanților la evenimente să respecte indicațiile organizatorilor și ale forțelor de ordine, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică. În zonele aglomerate să acorde o atenție sporită copiilor, care se pot rătăci cu ușurință în mulțime, bunurilor și obiectelor personale, să se delimiteze de orice formă de violență fizică sau verbală și să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere ori să apeleze numărul unic de urgență 112, dacă situația o impune”, informează IJJ Buzău.

Jandarmii au sfaturi utile și pentru iubitorii de drumeții pe munte

”Jandarmii montani sfătuiesc turiştii care aleg să petreacă week-end-ul la munte să nu se aventureze pe traseele montane fără echipament adecvat, să se informeze asupra traseului pe care doresc să îl parcurgă și asupra prognozei meteo și să nu pornească în drumeţii pe traseele montane sub influența băuturilor alcoolice”, recomandă IJJ Buzău.

La rândul lor, specialiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale vor continua campaniile de informare pentru prevenirea faptelor ilegale.