Actualitate Agricultura acum

Job-uri sezoniere plătite cu peste 1.500 de euro pe lună. Ce meserie trebuie să ai

Odată cu venirea primăverii, oferta locurilor de muncă vacante se împrospătează cu job-uri noi. Este vorba despre posturile lansate în piață de marile companii agricole care se pregătesc pentru muncile sezoniere. În acest sens, este mare nevoie, în special, de oameni pregătiți pentru a folosi utilajele performante ce urmează să fie scoase în câmp. Cu alte cuvinte, o categorie de angajați care este tot mai greu de găsit în România și pentru care patronii sunt dispuși să ofere salarii cu mult peste media națională.

Un tablou al ofertelor din agricultură a fost prezentat, în detaliu, în direct la Focus News, de Ana Vișian, marketing manager la Best Jobs România.

”În zona de agricultură se sesizează o lipsă acută a candidaților specializați. Angajații care să poată să utilizeze utilajele, să aibă grijă de ele, să le repare când e cazul, dar în principal să știe să le utilizeze. Sunt foarte multe companii din zona de agricultură care au investit, fie din fonduri proprii fie din fonduri europene, și au cumpărat utilaje performante însă este foarte greu să găsească oamenii potriviți să lucreze pe ele. Pentru că, așa cum știm, un procent destul de mare dintre posibilii candidați pentru aceste job-uri au plecat deja în alte țări, sunt destul de puține școli tehnice, și soluția este să găsească oameni care au cât de cât experiență sau vor să învețe și să-i instruiască la locul de muncă”, a explicat Ana Vișian la Focus Tv.

Nevoia acută de astfel de muncitori calificați se simte inclusiv în Buzău, fapt confirmat și de job-urile scoase spre ocupare prin intermediul platformelor de recrutare.

”Este nevoie de muncitori specializați în agricultură în zone unde agricultura este dezvoltată foarte mult, în special zona de est și de sud –est dar și vestul României”, a spus Ana Vișian.

Și cum cererea este mare, iar oferta foarte redusă, angajatorii sunt dispuși să-și plătească viitorii salariați cu sute de euro.

 ”Observăm salarii care variază între 800 – 900 dar care pot să bată 1500 de euro pe lună, sau chiar mai mult, în funcție și de experiența pe care o au, certificările pe care le dețin dar și în funcție de cât se va investi pe viitor în dezvoltarea și specializarea viitorului angajat. Deci sunt salarii adaptate tipului de candidat pe care îl decide angajatorul”, a spus Ana Vișian.