Alertă Coronavirus Buzău

Joi, ziua cu cele mai multe cazuri de COVID-19, raportate în ultimele săptămâni

Cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus din ultimele săptămâni sunt raportate, joi, la Buzău. 7 infectări depistate la un număr de 303 teste efectuate.

Pacienții găsiți pozitivi au vârste cuprinse între 4 și 86 de ani si sunt din municipiul Buzau, din Puiești și din Costești.  Nici unul dintre bolnavi nu este vaccinat anti COVID.

Într-unul dintre cazuri, este vorba despre un tânăr de 29 de ani care a revenit pe teritoriul României din Marea Britanie pe 6 august. El a intrat în carantină la domiciliu  iar în scurt timp a început să prezinte semne de boală. Un prim test i-a ieșit negativ, însă a făcut o radiografie, rezultatul dându-le de gândit medicilor care l-au trimis să se testeze din nou. Bărbatul a fost testat iar, la domiciliu, de către personalul de pe Ambulanță, iar rezultatul, de această dată, a ieșit pozitiv. Locul de infectare a fost stabilit ca fiind in străinătate, astfel că acest caz nu a fost alocat județului Buzău. El nu este vaccinat, sursa de infectare este posibil firma de curierat din Anglia unde lucrează. Acum, pacientul este internat în Spitalul Județean Buzău, iar ancheta epidemiologică în cazul său continuă.

Cel mai probabil, în cazul acesta, epidemiologii vor decide să trimită la București probe pentru secvențiere, în urma cărora să se stabilească cu ce  fel de tulpină a fost infectat bărbatul venit din străinătate, dacă este vorba despre o infectare cu mutația Delta.