Actualitate

La mulți ani, femeie! Superstiții, flori și urări pentru o zi specială

Sursa foto digi24.ro

Mai bine de jumătate din populația țării este sărbătorită astăzi. Și la fel e în întreaga lume. Este Ziua Internațională a Femeii, una dintre cele mai populare sărbători, și numai în țara noastră sunt sărbătorite aproape 10 milioane de persoane, cât numără populația de sex feminin a României. Sărbătoarea are o origine de aproape 170 de ani. În 8 martie 1857, muncitoarele unei fabrici din SUA au protestat împotriva condițiilor inumane de muncă şi a salariilor foarte mici. De-a lungul timpului, au mai existat proteste, prin care femeile cereau drepturi egale la muncă egală cu bărbații. Data de 8 martie a devenit oficial Ziua Internațională a Femeii în 1977, în urma adoptării unei rezoluții de către Organizația Națiunilor Unite.

În țara noastră sunt o serie de superstiții legate de această sărbătoare. Se spune că femeile trebuie să poarte în piept mărțișorul primit pe 1 martie până astăzi inclusiv, pentru a avea noroc în dragoste tot anul. De 8 martie, bărbații trebuie să le dăruiască flori fiicelor, iubitelor, soțiilor ori mamelor. Nu orice fel de flori însă, ci lalele, acestea fiind simbolul Zilei Internaționale a Femeii. Se spune că azi bărbații nu trebuie să se certe cu femeile, pentru că neînțelegerile din această zi vor aduce ghinion.

Pe lângă florile și cadourile oferite de cei dragi, buzoiencele primesc astăzi urări speciale și de la elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri de la Boboc.