Actualitate

La un pas de libertate. Cei doi complici ai lui Cosmin Dan, tânărul care i-a dat foc fostei iubite, ar putea ajunge liberi ca pasărea cerului

Se bucură de libertate! Cu mai puțin de o lună înainte să ajungă în fața magistraților, fiind acuzați de fapte extrem de grave, respectiv complicitate la omor calificat prin cruzimi, cei doi tineri trimiși în judecată într-un dosar disjuns din cel în care Cosmin Dan a fost condamnat la 24 de ani de închisoare pentru uciderea prin incendiere a fostei sale prietene, Valentina Nica, au scăpat de controlul judiciar.

Magistrații Tribunalului Buzău au dispus luni, 27 septembrie, revocarea măsurii controlului judiciar, măsură dispusă în cazul celor doi la începutul anului. Decizia judecătorilor nu este definitivă, ci poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Dacă va rămâne definitivă, însă, cei doi buzoieni acuzați că i-au dus lui Cosmin Dan o sticlă cu benzină, deși știau că acesta se află în locuința fostei sale iubite, benzină cu care în final a fost incendiată tânăra, se vor bucura de libertate, în timp ce procesul își va urma cursul în instanță.

“Solutia pe scurt: În baza art.362 al.2 C.pr.pen cu referire la art.208 al.2 C.pr.pen. şi art.242 al.1 C.pr.pen., constată că au încetat temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii N.A. şi C. R. prin ordonanţele nr.382/P/2019 din data de 14.01.2020 ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, şi în consecinţă revocă această măsură preventivă. Prezenta încheiere se va comunica, de îndată inculpaţilor, Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău desemnat cu supravegherea inculpaţilor, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Direcţiei Generale de Paşapoarte şi Poliţiei de Frontieră Române. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 27.09.2021.”

Primul termen al procesului este programat pe 21 octombrie.

Dosarul celor doi tineri acuzați de complicitate la omor calificat prin cruzimi a fost trimis instanței în luna martie, după ce procurorii au încheiat rechizitoriul prin care arată că tinerii, prietenii autorului oribilei crime de pe Bulevardul Bălcescu, au participat la actul soldat cu uciderea prin incendiere a Valentinei Nica, tânăra de 21 ani care a sfârșit în februarie 2019, în chinuri groaznice. Detalii, AICI.