Actualitate

Liderul lumii interlope a anilor 90, reținut la Buzău, după ce s-a dat drept polițist

Liderul lumii interlope a anilor 90, Ștefan Dinu, cunoscut sub numele Fane Căpățână,a fost reținut la Buzău după ce s-a drept polițist și  furat 3800 de euro de la un cetățean străin care circula de la Buzău spre Ploiești. De altfel, acesta este modul după care obișnuiește să acționeze fostul lider al lumii interlope, acesta fiind arestat preventiv pentru 30 de zile și în decembrie 2022, după ce, la fel, s-a dat drept polițist și  în urma unui fals control corporal i-a luat suma de 2.500 de lei unui cetățean străin.

La Buzău, Fane Căpățănă a fost prins ieri, 31 ianuarie, însă fapta ar fi fost săvârșită în noaptea de 21 spre 22 ianuarie.

”Ieri, 31 ianuarie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat cercetat pentru furt calificat și uzurpare de calități oficiale.

În fapt, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați, prin apel 112, de către un cetățean străin, cu privire la faptul că, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1BE577, din direcția Buzău către Ploiești, la ieșire din municipiul Buzău, a fost oprit în trafic de către un bărbat”, au informat polițiștii buzoieni.

Folosind metoda deja cunoscută, fostul lider al interlopilor s-a folosit de calități oficiale false și i-ar fi solicitat documentele pentru control, atât cetățeanului străin aflat la volan, cât și pasagerilor. În acest context, bărbatul ar fi sustras din portofelele ocupanților mașinii 3.800 de euro.

”Imediat după primirea sesizării, cercetările au fost preluate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, iar datele oferite de apelant referitoare la persoana care l-ar fi abordat și la autovehiculul ce ar fi fost utilizat de către aceasta au fost prelucrate cu operativitate întregului dispozitiv de ordine publică. În urma investigațiilor derulate, polițiștii au stabilit că bănuit de săvârșirea faptei este un bărbat, de 55 de ani, din București”, informează IPJ Buzău.

Fane Căpățănă a fost depistat pe raza localității de domiciliu și, potrivit polițiștilor, a fost condus la sediul poliției pentru audieri, în vederea continuării cercetărilor și documentării întregii activități infracționale.

În urma materialului probator administrat, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar astăzi, urmează a fi prezentat parchetului, cu propuneri legale.

Detalii despre fapta din decembrie aici. Sursă foto: Libertatea