Actualitate POLITICĂ SĂNĂTATE

Liderul PSD Buzău, Lucian Romașcanu, testat pozitiv la COVID-19. Are o formă ușoară de boală, dar a ratat mai multe evenimente

Președintele interimar al PSD Buzău, Lucian Romașcanu, se află în izolare, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Anunțul a fost făcut chiar de Romașcanu, care a scris pe Facebook că infecția cu noul coronavirus a fost confirmată în urma unui test RT-PCR.

Dublu vaccinat și trecut o dată prin boală, Romașcanu spune că se simte bine, dar va trebui să stea izolat câteva zile, timp în care va lucra de acasă.

“După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităților curente, am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv.

Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală.

Am mai avut un episod de Covid19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuși Omicron se descurcă mai bine…

Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aștept întoarcerea între colegi.”,  a scris Lucian Romașcanu pe Facebook.

Acesta mai spune că a ratat mai multe evenimente la care ar fi trebuit să participe în calitatea sa de ministru al Culturii.

“Ceea ce regret nespus este că am ratat una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naționale.

Am lipsit de la decorarea cu Ordinul Steaua României de la Cotroceni a marelui Gheorghe Zamfir și a legendarului actor Constantin Codrescu, printre alții, la propunerea Ministerului Culturii.

Am ratat un superb concert al Orchestrei Metropolitane București sub bagheta lui Daniel Jinga, cu Paula Seling, la Buzău.

Am ratat întâlniri deosebite cu omologul meu Sergiu Prodan de la Chișinau (ciudat, o singură cultură, doi miniștri…), cu membri ai Academiei Române, și, cel mai trist, am ratat prezența la superbul spectacol ce va avea loc sâmbătă, pe 15 ianuarie, la Teatrul Național, dedicat Zilei Culturii Naționale.

La TNB va concerta orchestra Operei Naționale sub bagheta lui Tiberiu Soare împreună cu artiști ai Operei, vor recita actori de calibru români și moldoveni, va fi minunat! Vă invit să urmăriți pe TVR sau la Radio Romania Cultural evenimentul”,  a mai scris Lucian Romașcanu.

Anunțul liderului PSD Buzău vine în aceeași zi în care s-a aflat că un alt lider important social-democrat din Buzău are COVID-19. Este vorba despre președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care la rândul său este vaccinat și are o formă ușoară de boală. Despre starea lui Neagu, Șansa News a scris AICI.