Actualitate POLITICĂ

Noul subprefect, Constantin Cristea, primele declarații la Focus TV: “Nu contează culoarea politică, vom deveni o echipă”

“Nu contează culoarea politică, galben sau roșu. Îmi doresc să fim o echipă și să luăm cele mai bune măsuri pentru buzoieni.”  Declarația a fost făcută în direct, la Focus Tv, de noul subprefect al Buzăului, Constantin Cristea. La doar câteva ore de la învestirea în funcție, noul subprefect a vorbit despre provocarea pe care o reprezintă noua funcție dar și despre pașii care au precedat nominalizarea sa pentru postul de la Casa Albă.

“Funcția de subprefect a fost votată în Biroul Politic Județean al PSD Buzău. Au fost mai multe propuneri, am rămas eu și colegul de la Râmnic, ceea ce ne onorează. Au fost mai multe CV- uri analizate de conducerea partidului. Au fost în jur de 10 CV-uri, au rămas 4, apoi 2, iar cutuma arăta că Râmnicu Sărat trebuie să aibă o funcție. Eu am fost susținut de întreaga organizație, nu de o persoană.”

Constantin Cristea spune că a acceptat să facă parte din echipa de la vârful Instituției Prefectului bazându-se pe experiența pe care o are în administrația publică, în ultimii ani fiind administratorul public al comunei Vernești. De asemenea, a  activat și în administrația centrală, la Ministerul Turismului.  Pe de altă parte, ocuparea funcției de subprefect reprezintă o adevărată provocare pentru el.

“Sunt o persoană ambițioasă, determinarea mă recomandă, am și experiență în administrația publică. Sunt adeptul provocărilor, îmi plac provocările, am zis că pot face față, este un pariu cu mine însumi, sper să dovedesc celor care m- au susținut că nu au greșit, să  nu îi dezamăgesc.”

Deși subprefecții au fost numiți la propunerea PSD, iar prefectul de Buzău de PNL, Constantin Cristea este convins că cei 3 vor colabora și vor forma o adevărată echipă, pentru binele buzoienilor.

“Am stat azi la masă cu domnul prefect Țiclea și cu colegul de la Râmnic, am discutat câteva idei, de luni vom vedea ce atribuții vom avea. Îmi doresc să fim o echipă, nu contează culoarea politică, trebuie să luăm cele mai bune măsuri pentru buzoieni. „