Actualitate POLITICĂ

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, în doliu. Pierderea e uriașă, anunțul nu a fost încă făcut

Președintele social-democraților trece prin momente grele generate de pierderea celei mai dragi ființe, cea care i-a dat viață. Mama lui Marcel Ciolacu, în vârstă de 84 de ani, s-a stins ieri la Spitalul Județean Buzău unde era internată de patru zile, fiind diagnosticată cu o afecțiune incurabilă. Șeful social-democraților se afla la reuniunea PSD organizată în fiecare vară la Constanța, când a primit vestea. Marcel Ciolacu a părăsit, imediat, locul de întâlnire și a plecat spre București urmând să meargă apoi la Buzău. Deocamdată, familia nu a făcut anunțul decesului.  În urmă cu șapte ani, Marcel Ciolacu și-a pierdut și tatăl, fost pilot militar, diagnosticat cu aceeași afecțiune, cancer. Despre acest subiect, Marcel Ciolacu a vorbit, în primăvara acestui an, într-o emisiune la Digi TV, când spunea:

”Tatal meu a murit de cancer, însă a reușit cu ajutorul echipei de la Fundeni să ducă acest cancer mai bine de 10 ani. Este acolo o echipă de profesionişti şi acelaşi tratament îl ai şi-n străinătate, şi în România. Sunt aceleaşi protocoale. Noi toti ne-am tratat în România. Si mama mea are ghinion sa aiba cancer si se trateaza tot in Romania. O duce cu demnitate. Este o boală ca orice altă boală, iar mama are un tonus foarte bun”.

De altfel, ultima fotografie publică în care apare Marcel Ciolacu, alături de mama sa, dar și de alți membri ai familiei, este din perioada când făcea aceste declarații. Era perioada Paștelui când, conform unei tradiții la care ține, liderul PSD se afla acasă cu întreaga familie.