Actualitate

Bloc din Micro XIV, evacuat după ce un apartament a luat foc. Doi locatari au avut nevoie de îngrijiri medicale

Un întreg bloc din cartierul Micro 14 a fost evacuat de pompieri în urma unui incendiu izbucnit într-un apartament.

Alarma s-a dat joi  după amiază, când, printr-un apel la 112, s-a anunțat faptul că pe casa scării se află un fum dens. Imediat, la fața locului au fost direcționate două  autospeciale de stingere cu apa și spuma și o ambulanta SMURD. Când au ajuns la blocul cu pricina, pompierii au stabilit că fumul ieșea dintr-un apartament în care izbucnise un incendiu. Focarul era situat în dormitorul apartamentului, în jurul unor lumânări. A ars mobila din jurul acestora, degajand cantități mari de fum. Astfel, pompierii au decis evacuarea tuturor locatarilor din cauza fumului de pe casa scării. Circa 20 persoane au fost scoase din bloc.

Două dintre ele au avut nevoie de îngrijiri medicale. Este vorba despre o persoană imobilizată la pat, care locuiește la etajul 2 și care a suferit un atac de panică, și un alt locatar, intoxicat cu fum. Ambii buzoieni au primit ajutor de specialitate la fața locului dar au refuzat transportul la spital.

Proprietarul apartamentului în care au izbucnit flăcările a reușit să iasă teafăr din casă înainte de sosirea salvatorilor.

Între timp, incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează pentru evacuarea fumului din bloc. Au fost deschise toate ferestrele apartamentelor, astfel încât fumul rezultat în urma incendiului să poată fi scos din locuințe dar și de pe casa scării.