Actualitate

Lucrările de pe Unirii au intrat în conservare. Șantierul se va redeschide, cel mai probabil, în primăvară. În ce stadiu sunt trotuarele ce trebuie refăcute de la un capăt la altul (FOTO & VIDEO)

Lucrările la trotuarele de pe Bulevardul Unirii Sud au intrat în conservare. A sosit iarna, temperaturile au scăzut drastic astfel că muncitorii au oprit activitatea și s-au retras de pe șantier. Cu alte cuvinte, lucrările de așezare a dalelor pe trotuarele de pe marginea celui mai circulat bulevard din municipiu s-au oprit pentru o perioadă. Abia când vremea se va încălzi și va permite reluarea activității, muncitorii vor reveni pe teren.

“Cel mai important pentru activitatea acestui an a fost începerea lucrărilor pe cele mai importante 3 străzi ale Buzăului. Pe Unirii Sud s-a început și cu partea de trotuare, de așezat dale pe această zonă. Vineri, 17 decembrie, s-a încheiat partea de șantier în această iarnă. Să sperăm că în primăvară devreme vom putea continua,sau chiar în ianuarie și februarie dacă vremea ne va ajuta, astfel încât până la jumătatea anului viitor să avem finalizat Bulevardul Unirii de la un capăt la altul, dar și finalizarea cu semnalizare, cu tot, pe Bulevardul Industriei și pe strada Transilvaniei”, a declarat primarul Constantin Toma.

Șantierul s-a închis temporar, iar în urmă au rămas porțiuni întregi din trotuare acoperite cu noroi. Din cauza vremii, muncitorii nu au mai putut continua lucrul așa că, și de o parte, și de cealaltă a bulevardului, sunt câțiva metri buni în care muncitorii nu au mai reușit să așeze dalele pe trotuare.

Sunt zone în care doar a fost turnat un strat de ciment, dar și altele în care a fost pus nisip, ceea ce face ca la orice ploaie aceste porțiuni să se acopere cu noroi, spre disperarea pietonilor.