Actualitate

Mama celor doi copii care au murit în flăcări, la Vintilă Vodă, trimisă în judecată. Ce acuzații îi sunt aduse

Și-a lăsat copiii singuri în casă, deși aveau doar câțiva anișori, iar când s-a întors acasă se dezlănțuise iadul: casa familiei ardea generalizat, iar trupurile celor doi micuți au fost găsite fără suflare. Acum, va trebui să dea socoteală pentru neglijența de care a dat dovadă.

Vorbim despre tânăra din Vintilă Vodă, care în toamna anului trecut și-a pierdut cei doi copii, de 2 ani și jumătate, respectiv 1 an, într-un incendiu devastator, despre care șansanews.ro a scris AICI. Femeia a aprins focul în sobă, a plecat de acasă și și-a lăsat copiii dormind. În acest timp, jarul din sonă a căzut pe jos și a aprins casa ca o torță. În incendiu, cei doi copii au sfârșit fără a avea vreo șansă să se salveze, având în vedere vârsta fragedă.

Procurorii buzoieni au încheiat rechizitoriul în acest caz și au dispus trimiterea în judecată a mamei celor doi copii. Ea va fi judecată pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă. Dacă va fi găsită vinovată, mama celor doi copii riscă o pedepasă de până la 10 ani și jumătate închisoare.

Iată ce transmit procurorii buzoieni despre acest caz.

“La data de 27.04.2023 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă
Judecătoria Buzău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a
inculpatei P.C.V. cercetată sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere din culpă.

În esență, situația de fapt reținută în sarcina inculpatei constă în aceea că, la data de 17.10.2022, după ce a făcut focul în sobă, a plecat din domiciliu, lăsând persoanele vătămate minore, în vârstă de 2 ani și 6 luni și respectiv 1 an, nesupravegheate, în intervalul orar 07:30 – 10:30. În acest interval a izbucnit un incendiu în imobil, soldat cu decesul persoanelor vătămate minore și distrugerea prin incendiere a imobilului persoanei vătămate T.N.G.  
În urma lichidării incendiului a reieșit că sursa probabilă de aprindere la
incendiu a fost „jar sau scânteie”, mijlocul care putea produce aprinderea la incendiu fiind „sobă cu acumulare de căldură”, împrejurarea determinantă fiind „sistem de încălzire necorespunzător”.