Actualitate

MARCEL CIOLACU, ÎN ATENȚIA POLIȚIEI PENTRU CĂ A CHEFUIT ÎNTR-UN LOCAL FĂRĂ A RESPECTA DISTANȚA FIZICĂ! Alături de el, alte nume mari din PSD. Cum se apără

SURSA fACEBOOK

Liderul PSD, Marcel Ciolacu,  a ajuns în atenția Poliției pentru că a încălcat normele în vigoare impuse de pandemia de coronavirus. Șeful social democraților a fost fotografiat, sâmbătă seară, într-un local din Sărata Monteoru în timp ce socializa la o masă lărgită, alături de fostul premier PSD, Mihai Tudose, împreună cu alți fruntași pesediști, printre care purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu. Instantaneele au ajuns la presa centrală iar de sâmbătă până dumincă s-au rostogolit în aproape toată mass-media. Într-o primă reacție pentru Realitatea Plus, sâmbătă seară, Lucian Romașcanu a recunoscut întâlnirea de la Sărata Monteoru.

„Noi ne-am întâlnit… Am fost 3 grupuri la 3 mese. Poza este făcută când ne-am așezat toți la o masă. Lucrurile nu au fost așa cum au fost prezentate. Am stat 3 grupuri la 3 mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele. Furnizorul acestei fotografii a sunat la 112. A venit un echipaj de poliție. Au venit, s-au lămurit”.

La rândul său, Marcel Ciolacu a explicat, într-un mesaj postat pe contul de socializare, cum s-au întâmplat lucrurile.

”În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, a scris Marcel Ciolacu.

Ulterior, duminică, IPJ Buzău a venit cu un comunicat referitor la ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seară.

“Urmare a unei sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2. La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației). 3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional.”

Polițiștii spun că au demarat o anchetă și i-au identificat pe toți cei care au încălcat regulile în restaurant.

“Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă. De asemenea, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei. ”

Ce reguli au încălcat social democrații

Facem precizarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar, operatorii economici pot desfășura activități economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecție. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv 6.”se arată  în comunicatul remis de IPJ Buzău.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Sa le fie rusine! Noi nu avem voie sa ne vedem, sa ne imbratisam parintii! Ce minciuni cu familia la masa! Nu e decat un nepot, vesnicul. In rest sunt politicieni. S-au intalnit seara, ca hotii, sa puna tara la cale pt alegeri.