POLITICĂ

MARIAN OPRIȘAN, DEMIS DE LA ȘEFIA PSD DUPĂ 27 DE ANI. Marcel Ciolacu preia interimar organizația

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, preia filiala vrânceană a partidului, după ce Marian Oprișan a fost înlăturat din funcție iar primarul Focșaniului, Cristi Misăilă a refuzat propunerea de a fi el președinte interimar.

După ce a pierdut alegerile și a rămas, după 20 de ani, fără funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a fost demis, luni,  din fruntea organizației județene a Partidului Social Democrat. Oprișan a fost demis prin votul conducerii partidului, în Consiliul Politic Național, care a avut loc luni. Președinte interimar al organizației Vrancea va fi chiar liderul PSD Marcel Ciolacu, a cărui principală misiune va fi să organizeze alegerile pentru desemnarea unui nou președinte.

Funcția de președinte interimar al organizației i-a fost oferită primarului Cristi Misăilă, cel care a câștigat un nou mandat în fruntea Primăriei Focșani. Cristi Misăilă a refuzat însă să preia organizația. Primarul a declarat că în campania electorală le-a promis alegătorilor că va face mai multă administrație și mai puțină politică, de aceea a refuzat, deocamdată, funcția politică. Pe de altă parte, Cristi Misăilă nu crede că Marian Oprișan trebuia înlăturat de la conducerea filialei. Asta pentru că, spune el, deși Oprișan a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean, partidul a obținut un rezultat destul de bun în Vrancea, filiala clasându-se pe locul 11 pe țară.

”Eu le-am promis focșănenilor în campanie că voi munci mai mult, voi face administrație mai multă și mai puțină politică. Nu vreau să-i dezamăgesc pe focşăneni. În plus, suntem o echipă. Scorul obținut de PSD ne situează  undeva pe locul 11, pe ţară,  ceea ce nu e un scor care să impună schimbări majore la nivelul organizaţiei municipale. Trebuie să facem o analiză la rece, nu la cald, în cadrul Comitetului Judeţean Politic şi apoi să vedem ce facem. Domnul preşedinte Marcel Ciolacu a luat această decizie de a-l retrage din funcţia de preşedinte pe Marian Oprişan, a preluat dumnealui interimatul”.

Marian Oprișan ar urma să rămână și fără funcția de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, având în vedere că nu mai este președinte de consiliu județean.

Marian Oprișan conducea PSD Vrancea de 27 de ani.