Actualitate

Măsuri pentru evitarea unui blocaj la Morgă. Certificatele de deces, eliberate și în week-end

La Buzău, valul 4 al pandemiei a umplut secțiile COVID dar a generat o situație critică și la Serviciul de Medicină Legală. Din cauza numărului ridicat de decese, a fost nevoie ca serviciul de Stare Civilă să își prelungească programul și în week-end pentru a permite eliberarea certificatelor de deces și, în consecință, evitarea unui blocaj la Morgă.

În ultimele săptămâni aproape că nu a fost zi în care să nu se înregistreze decese în rândul bolnavilor COVID din Buzău. Acest lucru a făcut ca activitatea de la Serviciul de Medicină Legală să se desfășoare din ce în ce mai greu. Pentru ca medicii să își poată desfășura activitatea fără probleme, s-a luat decizia ca serviciul de eliberare a certificatelor de deces să își prelungească programul. Astfel, în week-end angajații de la Stare Civilă au fost la serviciu pentru a elibera certificatele de deces.

“Sâmbătă și duminică, la Starea Civilă a trebuit să avem deschis pentru a elibera Morga de la Spitalul Județean, care era blocată. Eliberăm certificate de deces pentru că altfel nu mai avea unde să intre morții. Sunt zile și cu 20 de certificate de deces eliberate, se moare de COVID dar și din alte cauze”, a declarat pentru șansanews.ro primarul Constantin Toma.

Pentru a pune capăt acestei situații și a reveni la viața de dinainte de pandemie, primarul Constantin Toma face un apel către buzoieni să meargă să se vaccineze.

“Este nevoie, indiferent de ceea ce credem sau de ceea ce ni s-a indus, că vaccinarea este necesară. Vaccinarea este singura soluție care face diferența dintre viață și moarte în acest moment. Trebuie să fim uniți și să avem încredere în specialiștii nostril din medicină.”

În tot județul Buzău, de la debutul pandemiei și până în prezent, 611 persoane care s-au infectat cu coronavirus, și-au pierdut viața. Cele mai multe decese raportate în 24 de ore au fost săptămâna trecută, când autoritățile au anunțat că 21 de bolnavi au pierdut lupta pentru viață.