Actualitate

Medic buzoian, răpus de coronavirus. Coleg de breaslă: ”Zi neagră pentru Medicina buzoiană”

E șoc în rândul cadrelor medicale din Buzău. Medicul Mirela Pană de la Policlinica Militară din Buzău a murit, răpusă de coronavirus.

Pe 4 octombrie, după mai multe zile în care ar fi încercat să se trateze la domiciliu unde era în izolare, doctorița a ajuns la UPU unde a fost testată pozitiv cu coronavirus. A fost internată în secția de Pneumologie unde colegii săi au încercat să o salveze, până în ultimul moment. Starea sa de sănătate s-a agravat însă rapid. A fost transferată la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota din București, unde a și sfârșit.

Cadrul medical nu ar fi fost vaccinat anti COVID, spun cunoscuții, iar virusul i-a provocat dezastru în organism, care până la urmă a cedat. Cunoscuții spun că doctorița ar fi avut și alte afecțiuni, inclusiv o boală autoimună, care coroborate cu infecția cu coronavirus, i-au grăbit sfârșitul.

sursa.: Facebook

Pagina de facebook a doctoriței Mirela Pană e plină de mesaje din partea colegilor medici, a asistentelor și pacienților, cărora nu le vine să creadă că aceasta a murit.

” Zi neagră pentru Medicina buzoiană”, scrie un alt medic buzoian.

” Colega și prietena noastră, dr. Mirela Pană a plecat a plecat în altă lume… O lume mai bună. O să ne lipsești, draga noastră!”

” Nu îmi vine să cred că doamna doctor nu mai este”, ” Vai! Nu mă așteptam. Îmi pare tare rău!

Mirela Pană avea 58 de ani și era medic de familie. De-a lungul carierei sale, pe lângă pacienții pe care îi avea, a format și numeroase asistente medicale, fiind profesor la o școală de profil din Buzău.

Dumnezeu s-o odihnească!