Actualitate

MEDICII DE FAMILIE, IMPLICAȚI ÎN CAMPANIA DE VACCINARE ANTI COVID! Pregătirile pentru startul celei de-a doua etape, pe ultima sută de metri

“Buzăul este pregătit pentru a da startul celei de a doua etape a campaniei de imunizare. Toate cele 15 centre vor fi operaționale săptămâna aceasta.” Precizarea a fost făcută la Focus Tv, de Adina Moiseanu, coordonatorul campaniei de vaccinare din Buzău.

După ce zilele trecute au fost făcute noi inspecții și s-a luat decizia renunțării la 3 dintre cele 18 spații stabilite inițial pentru a fi transformare în centre de vaccinare, luni, 11 ianuarie, a avut loc o nouă ședință pe această temă. Practic, au fost chemați la discuții reprezentanții medicilor de familie, în vederea desemnării coordonatorilor celor 15 centre de vaccinare.

“Am avut o ședință de lucru cu reprezentanții DSP, cei ai CJAS și cu doamna dr. Angela Mazdrag. Am discutat cu Patronatul Medicilor de Familie și am stabilit coordonatorii echipelor de vaccinare. Medicii și-au arătat disponibilitatea, va fi câte un medic la fiecare centru, câte 2 asistenți și un registrator. Programul de lucru va fi zilnic, între orele 8:00-20:00.”

Odată parcurși acești pași, urmează ca, zilele acestea, spațiile unde vor ajunge buzoienii pentru vaccinare să fie dotate cu toate cele necesare. De asemenea, trebuie definitivate echipele de vaccinare de la nivelul fiecărui centru dar și comunele arondate fiecărui centru. Autoritățile buzoiene dau asigurări că toate cele  15 centre în care se va derula a doua etapă a campaniei de vaccinare vor fi gata la timp, în ciuda problemelor invocate în ultima perioadă de primari.

“Centrele sunt amenajate parțial, au aviz temporar de la DSP, urmează ca în această săptămână să fie dotate în totalitate astfel încât  să putem da startul etapei a doua. În toate cele 15 centre se va putea da startul campaniei la timp, toate centrele vor fi operaționale săptămâna aceasta.”, a adăugat Adina Moiseanu.

Din cele 15 centre, 5 vor fi amenajate în municipiul Buzău, iar restul în județ. Detalii AICI.