Actualitate POLITICĂ

Moment istoric la Buzău: liber la circulație pe primul pod construit după revoluție, pe un drum național

Marți, 28 iunie, va fi un moment ce va rămâne în istoria locală în județul Buzău, pentru că se va putea circula pe primul pod rutier ridicat de la zero pe un drum național, în ultimii peste 30 de ani. Este vorba despre podul de la Cislău, de pe DN10, șoseaua care face legătura dintre municipiul Buzău și Brașov.

Un prim pas a fost făcut la sfârșitul lunii mai, când a fost deschis primul fir de circulație. Iar acum, podul va fi deschis complet traficului rutier.

”Este o lucrare de infrastructură esențială pentru DN10 și pentru conectivitatea dintre Valea Buzăului și Brașov, pentru că abia anul trecut ce s-a redat drumul traficului greu, de peste 7.5 tone.  Este singurul pod construit pe rețeaua de drumuri naționale după revoluție din județul Buzău”, a declarat, pentru Șansa News, prefectul județului, Daniel Țiclea.

Construcția podului a fost susținută de liberalii buzoieni încă de acum 10 ani, dar a devenit una dintre temele campaniei electorale din alegerile parlamentare din 2020. Prefectul, care este și vicepreședinte al PNL Buzău, spune că parlamentarii buzoieni ai partidului, Gabriel Avrămescu și Vlad Pufu, sunt direct responsabili pentru faptul că de mâine se va putea în sfârșit circula pe acest pod.

”Acest proiect al podului de la Cislău este susținut încă din campaniile electorale din 2012, dar asumarea finalizării podului a fost clară în campania PNL Buzău de la parlamentare din 2020. Și este o mare bucurie că oamenii serioși se țin de promisiuni”, a mai spus Daniel Țiclea.

Noul pod este extrem de important pentru toți șoferii care circulă pe DN10, în condițiile în care vechiul pod era deteriorat și devenise un adevărat pericol public.

Podul peste Bâsca de la Cislău are o lungime de 140 de metri și o lățime de 11,6 metri, din care 8 metri parte carosabilă. Lucrările au început în noiembrie 2020, valoarea acestora ridicându-se la peste 17 milioane de lei (fără TVA).