Divertisment

Nea Beni ar fi împlinit astăzi 86 de ani

Nea Beni ar fi împlinit astăzi 86 de ani. Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai apreciați artiști de la noi din țară, iar moartea sa a îndurerat multă lume. De-a lungul anilor, interpretul de muzică populară a fost apreciat de mulți români, cei pe care i-a cucerit cu repertoriul său de muzică populară.

Râmâne un artist de referință pentru muzica populară de la noi din țară. Interpretul s-a stins din viață în urmă cu doi ani, la vârsta de 84 de ani. Pe 24 mai, Benone Sinulescu ar fi împlinit 86 de ani, dar din păcate, cei dragi îl pot sărbători amintindu-și de el. Benone SInulescu a fost născut în data de 24 mai 1937 la Siriu, Buzău.

Chiar dacă părinții celebrului interpret erau muncitori, tatăl lui avea o voce extraordinară. Cunoscutul cântăreț a început să cânte cățărat în pomi apoi a devenit solistul și dirijorul corului din Pleșcoi. A lansat primele sale melodii la radio când avea doar 18 ani. Ulterior, artistul a cântat în fața a zeci de mii de oameni și a fost îndrăgit de multă lume. Mulți ani de zile, Benone Sinulescu a colaborat cu Irina Loghin și cu Orchestra ‘Barbu Lăutaru’. Din anul 1999 însă, celebrul cântăreț a trecut la alt gen, etno-dance, alături de formația Ro-Mania.