Actualitate

NEAGU DESPRE CONSTRUIREA UNUI NOU SPITAL: ”Hai să dăm mână cu mână…Să demonstrăm că în afara hainei politice, ne sunt dragi buzoienii”

foto: Ciprian STERIAN

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a avut o primă reacție după ce deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a anunțat la Focus Tv că va merge săptămâna viitoare la șeful miniparlamentului județean pentru o discuție pe tema construirii unui nou spital la Buzău. Petre Emanoil Neagu a declarat că salută inițiativa parlamentarului de Buzău și că așteaptă să vadă ce planuri are pentru concretizarea acestui proiect, pentru că un lucru este clar: Buzăul are nevoie de un spital nou, modern, clădirea actualului spital județean fiind extrem de veche. Neagu s-a arătat dispus să se implice în acest proiect, dar, totodată, a făcut un apel către toți factorii politici, și nu numai, să își dea mâna pentru ca, în câțiva ani, Buzăul să aibă una dintre cele mai moderne unități spitalicești din regiune.

“Cu siguranță avem nevoie de o nouă locație pentru Spitalul Județean. Clădirea actuală este foarte veche. Salut inițiativa domnului Ungureanu, cred că la această inițiativă se pot alătura toți factorii politici. Noi ne vom implica dacă vom avea o discuție serioasă, mai ales că avem o șansă ca prin Programul Național de Relansare și Reziliență să putem să realizăm această investiție. Noi putem pune la dispoziție logistica, cei care se ocupă de fonduri europene. Cu mare drag îl aștept pe domnul Ungureanu, dar îi aștept și pe toți parlamentarii, să ne dăm mâna, să facem acest lucru pentru toți buzoienii. Dacă vom gândi serios, cu siguranță un nou spital modern se va realiza într-un interval de 3- 4 ani. Aștept cu nerăbdare discuția cu Emanuel Ungureanu, dar chiar și cu parlamentarii PNL și PSD. Am fi un exemplu dacă ne vom da mâna pentru acest proiect.” a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, în emisiunea Sens Direct de la Focus TV.

Cât despre terenul pe care ar putea fi ridicat un nou spital, Neagu spune că nu ar trebui să fie o problemă. Dacă nu se va găsi
o suprafață adecvată în proprietatea CJ, autoritățile județene sunt gata să cumpere terenul potrivit.

„Terenul îl putem găsi, nu se pune problema. Chiar dacă noi, Consiliul Județean, nu avem teren, putem găsi posibilitatea să cumpărăm, fie de la MAPN, fie din altă parte, poate găsim și buni samariteni pentru că putem implica și societatea civilă. Cert este că un spital nu se face în interiorul orașului. Nimeni nu ne va da fonduri europene dacă nu avem locație adecvată. Am toată deschiderea și cred că a venit momentul să demonstrăm că în afară de haina politică, ne sunt mai dragi buzoienii.”

Detalii despre acest subiect și AICI.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • E vorba de un spital municipal, nu de unul care sa inlocuiasca actualul spital judetean; acum vreo 3 ani dl Neagu vorbea de investitii mari in spitalul judetean, dar se pare ca a uitat de promisiuni