Actualitate

SUTE DE ASISTAȚI SOCIAL, SCOȘI DIN PLATĂ! Care sunt motivele și ce s-a întâmplat la Vernești

Cine nu muncește pierde ajutorul de la stat. Este mesajul cu care i-a întâmpinat, la început de primăvară, primarul comunei Vernești pe beneficiarii venitului minim garantat, care potrivit legii sunt obligați la un număr de ore în folosul comunității. De altfel, doar în luna februarie sute de asistați social au fot scoși din plată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă pe motiv că au refuzat să muncească.

Zeci de locuitori ai comunei Vernești sunt beneficiari ai venitului minim garantat. Potrivit anchetelor sociale este vorba despre persoane apte de muncă astfel că legea le obligă la muncă în folosul comunității. Și dacă pe timpul iernii, Primăria nu a avut prea multe sarcini pentru ei, odată cu venirea primăverii asistații social au fost scoși la muncă.

”La Verneşti, curăţenia a început încă din prima zi a lunii martie, atunci cînd primarul localităţii a chemat la muncile edilitare asistaţii social. Măturatul, greblatul sau vopsirea copacilor ce străjuiesc drumurile din comuna Verneşti au fost operaţiuni efectuate de cei peste 150 de beneficiari ai legii 416 din Verneşti. Împărţiţi pe echipe, asistaţii social au sarcina să dea comunei o faţa nouă”, spune primarul Daniel Năstase.

Cei care refuză să muncească vor rămâne fără banii de la stat.

”Absenții nemotivat vor pierde ajutorul social. La fel au pățit și cei cărora li s-a oferit un loc de muncă, dar au refuzat”, a anunțat primarul comunei Vernești, Daniel Năstase.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Buzău în luna februarie 201 persoane au fost scoase din plată deoarece au refuzat locurile de muncă oferite la cererea angajatorilor de forță de muncă.