Actualitate

Nici un 10 la titularizare la Buzău. Câți dascăli au reușit să obțină note care să le asigure catedra ca titulari

Rezultate slabe la examenul de titularizare de anul acesta. Procentul notelor peste 7 obținute de cei care vor să predea elevilor a fost destul de scăzut.

La Buzău, niciun candidat nu a obținut nota 10. Cea mai mare notă la proba scrisă a fost 9,90, trecută în dreptul unei educatoare din Cernătești. La polul opus, au fost candidați notați cu 1,40 sau 1,55, la psihopedagogice specială. Puțini au fost și cei care au obținut note care să le asigure un post titularizabil. Mai exact, 147 de candidați (42,00%) au luat  între 7 și 9,99. Note între 5 și 6,99 au obținut 134 de candidați (38,29%) iar între 1 și 4,99 –  69 de candidați (19,71%).

Rezultatele înainte de contestații, AICI.

“În județul Buzău, la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 412 de candidați din totalul de 505 de candidați înscriși. În centrele de evaluare au fost notate 350 de lucrări, întrucât 62 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei”, anunță IȘJ Buzău.

Cei nemulțumiți de note pot depune contestații la sediul Inspectoratului Școlar sau prin mijloace electronice, astăzi până la ora 21:00, și mâine până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează pe 27 iulie.

“Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 29 iulie – 1 august.”