Actualitate POLITICĂ

Nimeni nu se aștepta la asta! Consecințele dramatice pe care le are proiectul Unirii: ”E o mare harababură!”

Proiectul de resistematizare a Bulevardului Unirii, care a stârnit controverse și nemulțumiri în rândul buzoienilor încă de la momentul în care a fost pus în practică, scoate la iveală că problemele din trafic nu sunt singurele. Dimpotrivă, modul în care a fost gândit cel mai mare bulevard din oraș dă afacerile peste cap, dar și o lovitură neașteptată pentru buzoienii care locuiesc în zonă.

Cel puțin așa reiese din mărturiile oamenilor, care au stat de vorbă cu senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu. Însoțit de consilieri locali și membri ai organizației municipale a PNL, Pufu a luat la pas zona Unirii, pentru a vedea exact situația. Iar cele ce țin de trafic par nesemnificative în raport cu ceea ce au descoperit liberalii în urma discuțiilor purtate.

foto: Facebook Vlad Mircea Pufu

”Grav este că zeci de magazine și afaceri se vor închide din cauză că nu mai pot fi aprovizionate, iar sute de salariați vor rămâne pe drumuri. La fel se va întâmpla și cu centrele medicale și unitățile cu profil sanitar, unde persoanele cu dizabilități nu au acces, deși accesibilitatea la astfel de servicii pentru categoriile de persoane cu probleme este o directivă europeană obligatorie. Lipsa parcărilor este deja arhicunoscută. Să elimini peste noapte sute de locuri de parcare fără să oferi minima alternativă… Asta nu e altceva decât un total dispreț pentru cei care, poate, te-au votat! Proiectul Unirii, dincolo de fațadă, este un bluf, un eșec total, atâta vreme cât e doar “frumos” și nu ridică standardul de viață, încurcându-ne traiul zilnic. Este o lipsă de gândire, un proiect făcut doar din birou, un copy-paste după un alt oraș, probabil, și nu ține cont de realitățile Buzăului”, scrie senatorul Vlad Pufu într-o postare pe Facebook.

O lovitură au primit-o și buzoienii care au apartamente pe Bulevardul Unirii, cărora lipsa locurilor de parcare le-a devalorizat, peste noapte, proprietățile.

”Mai grav, un aspect tăcut, neluat în seamă, este următorul: sute de familii sau proprietari de spații comerciale ori apartamente din zona Unirii au fost realmente prăduiți cu cel puțin 20% din valoarea imobilelor. De ce? Lipsa parcărilor este unul dintre cele mai importante aspecte în evaluarea unui apartament. Prețul de vânzare sau cumpărare este puternic influențat de acest lucru. Apartamentele fără posibilitate de parcare nu vor mai avea căutare pe piața imobiliară. La fel, să găsești un cumpărător va fi mai greu. Consecința? Scăderea prețurilor zonei! Iar asta nu ar fi nimic, dar ca să cumperi un apartament pe Unirii, cu bani luați prin credit bancar, va trebui să depui o garanție mai mare, iar suma acordată va fi mai mică. Tragedia finală va fi însă, nu peste mult timp, când băncile ar putea să reanalizeze garanțiile depuse deja și vor decide că oamenii trebuie să aducă și mai mulți bani, iar ratele vor crește, pentru recuperarea sumelor într-un termen cât mai scurt. Sunt doar câteva probleme, extrem de grave, pe care le-am descoperit stând de vorbă cu buzoienii din zona Unirii, afectați profund de modificările făcute fără cap, care le-au bulversat viețile. În fapt, o mare harababură”, mai arată senatorul Vlad Pufu.

Parlamentarul liberal spune că discuțiile vor continua. Vor fi identificate necesitățile fiecărui antreprenor, iar la final va fi făcută o evaluare și vor fi propuse soluții pentru remedierea tuturor problemelor, acolo unde se poate.