SĂNĂTATE

NOI DEMERSURI PENTRU TRANSFORMAREA SPITALULUI CFR ÎN UNITATE SUPORT COVID! Este nevoie de suplimentarea paturilor pentru bolnavii de coronavirus

Autoritățile din Buzău reiau demersurile pentru transformarea Spitalului CFR în spital suport COVID-19. Se încearcă găsirea unei soluții pentru aducerea în spital a unui aparat de radiologie funcțional, astfel încât Spitalul CFR să poată primi, cât mai curând, persoane infectate cu coronavirus.

Aparatul existent în unitate nu este funcțional, motiv pentru care, de luni bune, încercarea de transformare a Spitalului CFR în unitate suport COVID, așa cum a decis Ministerul Sănătății, a fost sortită eșecului. Specialiștii care au verificat aparatul au ajuns la concluzia că este nevoie de unul nou, întrucât repararea acestuia ar fi mult prea costisitoare. Și în ultimele luni s-au făcut demersuri pentru rezolvarea problemei, însă, fără rezultat. Acum, procedurile vor fi reluate astfel încât numărul paturilor destinate bolnavilor COVID-19 să crească. Asta în contextul în care, în urma unei ședințe de urgență ce a avut loc luni la București, după tragedia de la Piatra Neamț, autoritățile centrale au luat o serie de decizii menite să înlăture riscul unei noi tragedii precum cea din weekend.Pentru a putea crește numărul de paturi destinate bolnavilor COVID-19 în fiecare județ, s-a analizat posibilitatea transformării altor spitale în unități suport COVID.

“Am discutat în detaliu situația pe fiecare județ, câte paturi de terapie intensivă sunt, câte paturi sunt disponibile. De asemenea, am discutat situația personalului și a posibilităților de recrutare de personal suplimentar care să deservească secțiile de terapie intensivă, și-n urma acestei analize va fi crescută capacitatea de tratare, inclusiv prin includerea a noi spitale care vor deveni spitale de suport COVID-19. Planul pe această săptămână prevede o creștere a capacității cu cel puțin 200 de paturi.“, a declarat premierul Ludovic Orban.

În Spitalul Municipal Rm. Sărat, unitate suport COVID, sunt internați 116 pacienți, dintre care 14 sunt la ATI.

Mica Publicitate