Actualitate

Nori de fum lângă Buzău, a fost sau nu poluare?

Sursa-Info Trafic

Au fost degajări mari de fum timp de câteva ore, marți noapte, până când pompierii au reușit să stingă focul izbucnit la o hală din Mărăcineni. Fumul a putut fi observat inclusiv în nordul municipiului Buzău.

Sursa Info Trafic

O echipă a Gărzii de Mediu a fost prezentă la fața locului pentru cercetări. Chiar și așa, nu s-a putut stabili dacă a fost sau nu poluat aerul din cauza incendiului de la Mărăcineni. Autoritățile de mediu din Buzău nu dispun de o stație mobilă pentru a putea fi făcute măsurători în momentul degajării fumului.

„Marți seară, în jurul orelor 23:30, am fost sesizați de către ISU Buzău, conform protocolului, că avem un incendiu pe raza comunei Mărăcineni, unde arde un service auto, după cum arăta sesizarea. Colegii din echipa de permanență din cadrul Gărzii de Mediu Buzău au fost la fața locului, deja se stinsese incendiul, și au constatat că erau câteva utilaje și o hală metalică ce arsese, fiind inclusiv scurgeri de ulei. Mai departe, laboratorul de monitorizare din cadrul Agenției de Protecția Mediului Buzău ne va spune dacă au fost depășiri, dar, într- adevăr, conform Legii 104/2011 a atmosferei putem spune că ceva indicatori de calitate ai aerului au fost depășiți. Vom lua măsurile în consecință după ce se va finaliza și vom avea procesul verbal din partea ISU Buzău, vom lua și noi măsurile legale”,  a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim.

Timp de aproape 2 ore au intervenit pompierii pentru a stinge incendiul de proporții izbucnit la Mărăcineni.

“La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta generalizat în interiorul halei pe o suprafață de aproximativ 250 mp. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 00:30. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric”, a transmis ISU Buzău.