Actualitate

(FOTO) Chetă pentru toalete decente în școli. Apelul unui primar din Buzău

Primărie, avem nevoie de ajutor! Este mesajul transmis de primarul unei comune din județul Buzău, care, din cauza bugetului mult prea mic și a datoriilor vechi de ani de zile, se vede în imposibilitatea de a implementa proiecte pentru modernizarea comunei și care ar asigura localnicilor condiții mai bune de trai.

Claudiu Constantin, primarul din Lopătari, județul Buzău, a transmis un apel pe rețelele de socializare prin care solicită ajutorul oamenilor cu suflet mare. Primarul spune că are nevoie de sprijin pentru a putea rezolva o problemă stringentă: asigurarea de condiții decente copiilor care învață în trei unități din localitate care au toaletele în curte.

” Avem trei școli în comuna Lopătari ale căror toalete sunt încă afară. Este pentru mine o mare durere și îmi doresc să rezolvăm cât mai repede acest lucru pentru a intra în normalitate pentru copiii care încă mai fac școala la noi. Anul acesta ne-am propus să rezolvăm problema la grădinița din satul Lopătari până la începutul anului școlar. Școala a găsit o soluție să elibereze camera arhivei ca să avem spațiul pentru a amenaja o toaletă, iar noi am alocat din bugetul local o sumă pentru materiale, însă din păcate nu ne permitem să aducem o firmă care să facă lucrările. Ne-am propus să le facem cu băieții de la primărie și câțiva oameni de la „ajutor social”, însă este presiune constantă pe ei și cu întreținerea drumurilor comunale (nu avem deocamdată niciun metru de asfalt).”

Astfel, ar fi nevoie de bani, de materiale, dar pentru început, în special, de forță de muncă.

“Așa că trec peste rușine și spun direct și public: dacă vrea cineva să ne ajute cu orice – mână de lucru, plus de materiale mai de calitate, alte lucrări exterioare la grădiniță – o comunitate întreagă vă va mulțumi și poate în timp vom reuși să ne păstrăm aici copiii și familiile tinere. Dacă știți pe cineva, trimiteți-i postarea asta, iar dacă vreți să ne dați un semn, suntem la un email distanță – primar@comunalopatari.ro”, transmite primarul Claudiu Constantin.

Apelul primarului nu a rămas fără răspuns. Deja au reacționat mai multe persoane dispuse să ajute cu ce pot, inclusiv cu forță de muncă și materiale pentru zugrăvit.