Actualitate

O familie întreagă de escroci în arest după ce a lăsat fără pensii mai mulți bunici din Buzău. Cum acționau borfașii

FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

Încă doi gălățeni care fac parte din rețeaua așa zișilor comercianți de pește, dar care în realitate nu urmăreau altceva decât să fure banii bătrânilor din Buzău, au fost arestați. Dacă inițial doar o femeie și fiica sa au fost arestate preventiv, acum, după gratii au fost trimiși și soțul și fiul gălățencei. Toți 4 sunt acuzați că au furat zeci de mii de lei de la bătrâni care le-au deschis ușa crezându-i vânzători de bună credință.

La începutul acestei luni, mașina în care se afla familia din Galați a fost oprită în trafic, la ieșire din municipiu. Toți cei 4 au fost încătușați în plină stradă și duși la audieri. Atunci au fost reținute doar cele două femei-mamă și fiică, împotriva acestora existând probe clare care demonstrau că au înșelat 2 bătrâni. Detalii AICi și AICI.

Polițiștii au continuat cercetările și au reușit să strângă probe care să-i incrimineze și pe ceilalți doi membri ai familiei. Mai exact,  oamenii legii au stabilit că în ziua în care gălățenii au fost încătușați în plină stradă, ar fi furat din casa unei familii din municipiul Buzău aproape 22.000 de lei.

“Din cercetări a reieşit că în perioada noiembrie-decembrie a.c., cei doi bărbaţi, în vârstă de 43 şi 22 de ani ar fi participat, alături de alte două femei, de asemenea din Galaţi, la săvârşirea mai multor furturi din locuinţe prin distragerea atenției sub pretextul vânzării de pește. Cele două femei au fost reţinute de poliţişti în data de 8 decembrie a.c., în urma unei interceptări în trafic. De asemenea, din investigaţii, poliţiştii au stabilit că în data de 8 decembrie a.c., persoanele ar fi pătruns sub pretextul vânzării de peşte şi în locuința unor vârstnici din municipiul Buzău, de unde ar fi sustras 21.800 de lei”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Cei doi bărbați, tată și fiu, de 43 ani, respectiv 22 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Gălățenii acționau după un scenariu clar: băteau la ușa bătrânilor și le ofereau diverse cantități de pește la prețuri modice. Unul dintre cei 4 se oferea să îi ajute pe bătrâni să ducă marfa în casă, în timp ce altul observa unde țin buzoienii banii și într-o fracțiune de secundă le furau toate economiile.