Actualitate

O gură de oxigen pentru cultură! Teatrul din Buzău primește o sumă importantă de la Ministerul Dezvoltării

2% din impozitul pe venit, care a fost încasat de statul român până la data de 31 iulie, a fost redirecționat către cultură. Este decizia Guvernului, venită în urma unei propuneri a Ministerului Dezvoltării, în contextul în care cultura este o adevărată Cenușăreasă, iar banii nu sunt niciodată suficienți pentru derularea proiectelor. Peste 330 de milioane de lei au fost alocați unui număr de 71 de teatre, opere și filarmonici din 47 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 34 de județe.

Iar printre instituțiile ce primesc bani din impozitul pe venit se numără și Teatrul George Ciprian Buzău. Suma ce îi revine instituției de cultură buzoiene este de peste 5,5 milioane de lei.

“Prin această măsură, venim în sprijinul unităților administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară de a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționării și de continuarea investițiilor”, a declarat ministrul liberal al Dezvoltării, Adrian Veștea.

Ministrul a mai precizat că repartizarea sumelor s-a făcut în conformitate cu solicitările transmise către Ministerul Dezvoltării de către unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.