Actualitate

(EXCLUSIV) Cine sunt victimele accidentului feroviar de la Țintești. Șase copii au rămas orfani de ambii părinți

Apar noi detalii cutremurătoare despre accidentul care a avut loc aseară, la Țintești, unde un autoturism a fost spulberat de un tren marfar și în urma căruia trei persoane și-au pierdut viața, iar o a patra, șoferul mașinii, a ajuns la spital.

Se pare că toți cei patru ocupanții ai mașinii erau vecini, originari din Vadu Pașii și se duceau la cules. Două dintre victime erau soții Nechita. Tragedia este cu atât mai mare cu cât în urma celor doi rămân orfani șase copii. Cel mai mic dintre frați are 8 ani, iar cel mai mare 17 ani.

Singurul sprijin pe care îl mai au cei mici este bunica, o femeie trecută demult de 80 de ani, care se va ocupa singură de nepoții săi. Surse de presă susțin că familia era una cu posibilități materiale reduse, care beneficia constant de ajutorul semenilor. În cadrul campaniilor organizate de sărbători, cei mici erau mereu trecuți pe listă și primeau ajutor din partea oamenilor de bine din comună. Imaginea de mai jos are un impact emoțional puternic, întruchipându-i pe cei mici alături de bunică, în cadrul unei campanii umanitare.

Se pare însă că, de atunci când a fost făcută fotografia, lucrurile s-au schimbat, bătrâna devenind dependentă de scaunul cu rotile, confruntându-se cu probleme locomotorii grave.

Aceleași surse precizează că soții Nechita erau foarte muncitori, lucrând de dimineața până seara pentru a-și întreține numeroasa familie. Deși erau tineri, având ea 36 de ani și el 42, lucrau de ani buni în domeniul construcțiilor, fiind foarte pricepuți la renovări în special.

Cât despre șofer, se știe că are 52 de ani și este internat în secția ATI. Acesta are răni grave, care însă nu îi pun viața în pericol.

În urma accidentului feroviar, la UPU Buzău a fost transportat un bărbat de 52 de ani, cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal și de bazin. Bărbatul a rămas internat pe secția ATI Chirurgie pentru îngrijiri medicale de specialitate, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău.