Actualitate

S-A STABILIT CAUZA DEZASTRULUI DE PE ȘOSEAUA POGONELE. Poziția firmei implicate: ”Am demarat propria anchetă. Suntem recunoscători salvatorilor”

Specialiștii au stabilit cauza care a provocat incendiul devastator de pe șoseaua Pogonele, incendiu în care au au ars circa 300 de tone de deșeuri și care a dat alarma în întreg județul, pentru stingerea focului fiind chemați în sprijin inclusiv pompieri din județele limitrofe.

Potrivit primelor date, câteva scântei izbucnite în timpul operării unui utilaj ar fi aprins totul în jur. Este o primă concluzie transmisă de oficialii firmei căreia îi aparțineau deșeurile, verificările fiind continuate pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat pe platforma de pe strada Pogonele.

” Focul a pornit pe platforma pentru depozitarea carcaselor de frigidere provenite din deșeu tehnologic, activitatea de depozitare desfășurându-se în deplină conformitate cu legislația în vigoare.

Cauza probabilă a incendiului o reprezintă apariția unor scântei mecanice izbucnite în timpul operării unui utilaj.”, transmit  reprezentanții companiei Green WEEE.

Și comanda ISU Buzău a transmis miercuri după amiază cauza care ar fi putut genera dezastrul de marți:

”Cantitatea mare de materiale combustibile, complexitatea intervenției a determinat ridicarea capacității operative a Inspectoratului și solicitarea în sprijin de autospeciale de intervenție cu apa și spumă de la inspectoratele învecinate ( Brăila, Prahova, Vrancea, Ialomița) și a serviciilor private /voluntare pentru situații de urgență.

Incendiul a fost stins miercuri, ora 15:00.

Pentru stabilirea cauzei de incendiu s-au luat în calcul mai multe variante de lucru dar cel mai probabil incendiul a izbucnit ca urmare a scânteilor mecanice produse de un utilaj.

Pe de altă parte, reprezentanții firmei căreia îi aparțineau deșeurile cuprinse de foc anunță că au demarat o anchetă internă pentru a înțelege cu exactitate contextul și cauzele producerii incidentului, astfel încât să fie luate măsurile necesare pentru a împiedica pe viitor astfel de situații.

” Alături de investigația autorităților, am demarat și noi o anchetă internă pentru a înțelege cu exactitate contextul și cauzele producerii incidentului, astfel încât să luăm măsurile necesare pentru a împiedica pe viitor astfel de situații.

La declanșarea incendiului, toate procedurile de siguranță au fost respectate în mod corespunzător și nicio persoană prezentă pe platformă nu a fost rănită. Ca urmare a incendiului, a fost afectată o cantitate de aproximativ 300 de tone de carcase de frigidere provenite din deșeu tehnologic, întinse pe o suprafață de 6000 de metri pătrați.

Suntem recunoscători echipelor de intervenție prezente la fața locului, care au acționat cu maximă promptitudine și responsabilitate pentru a stinge focul, cât și celor care s-au implicat și au oferit ajutorul în această situație. Vom face tot ceea ce este necesar a preveni pe viitor astfel de situații.

În continuare suntem în dialog cu autoritățile locale și ne oferim sprijinul pentru finalizarea investigațiilor în curs.”, mai spun reprezentanții reciclatorului.

Citește și AICI

Publicitate