Actualitate

O nouă stradă cu sens unic în Buzău. Vezi, AICI, despre ce arteră este vorba

Atenție sporită, șoferi! Peste două zile se va institui sens unic pe o nouă arteră din municipiu. Mai exact, începând de miercuri se va circula într-un singur sens pe strada Dionisie Romano, strada dintre rondul de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și cartierul Micro 3.

Astfel, de la mijlocul săptămânii, șoferii vor avea acces doar dinspre sensul giratoriu către Bulevardul Unirii, nu și invers.   

„Primăria Municipiului Buzău aduce la cunoștință participanților la traficul rutier instituirea din data de 15.03.2023 a sensului unic de circulație a autovehiculelor pe strada Dionisie Romano din Municipiul Buzău, cu direcția sensului dinspre Piața Mitropolit Irineu Mihălcescu    ( sens giratoriu Episcopie)  către Bdul Unirii”, anunță Primăria Buzău.

Decizia instituirii sensului unic pe această arteră a fost luată de autoritățile locale în vederea creșterii numărului locurilor de parcare în centrul orașului, în contextul reabilitării Bulevardului Unirii și desființării parcărilor de pe bulevard. Măsura a fost anunțată de primarul Constantin Toma încă de zilele trecute, la Focus Tv. Detalii, AICI.

În plus, șoferii s-au arătat nemulțumiți de multe ori de faptul că pe strada Dionisie Romano sunt multe mașini parcate pe marginea străzii, îngreunând circulația. Traficul se desfășoară cu dificultate și nu de puține ori apar blocaje, mașinile neavând destul spațiu pentru a trece una pe lângă cealaltă, mai ales la orele de vârf.