Actualitate

O zi altfel pentru jandarmii buzoieni! Au avut parte de o misiune inedită

Misiune mai puțin obișnuită pentru jandarmii buzoieni, însă extrem de dificilă.  Timp de câteva ore, oamenii responsabili de menținerea ordinii și disciplinei publice au avut drept sarcină distracția copiilor care le-au trecut pragul. Astăzi, 1 septembrie , se împlinesc 129 de ani de la adoptarea Legii privind înființarea și organizarea Jandarmeriei Rurale astfel că jandarmii au fost gazde primitoare pentru toți cei care au vrut să-le cunoască mai bine activitatea.

La Buzău, startul distracției s-a dat la ora 10.00 și în ciuda vremii capricioase, copii care au ajuns la sediul IJJ au avut parte de multe surprize.

”Am pregătit special pentru cei care ne-au vizitat ateliere în cadrul cărora au fost  prezentate mijloacele și tehnica folosite de jandarmi în misiunile specifice de ordine publică, acțiuni speciale sau intervenție montană.  De asemenea, au putut participa la ateliere de informare și prevenire. Surpriza zilei pentru cei mici a fost camera 360, unde au putut face scurte video cu jandarmii”, informează reprezentanții IJJ Buzău.

Cei mai bucuroși au fost micuții pasionați de arme care, astăzi, au avut ocazia să le vadă în realitate și nu doar în jocurile video. De exemplu, Dragoș cunoaște toate detaliile despre armele folosite de jandarmi. Pasiunea aceasta îl motivează să-și dorească să îmbrace uniforma.

Copiii au fost captivați și de gadget-urile pe care le folosesc jandarmii în misiunile de căutare.

Cea mai mare distracție a fost însă în curtea unității, unde micii vizitatori au putut urca în mașinile de intervenție. La plecare, cu toții au luat cu ei o amintire de neuitat: un scurt video alături de jandarmii preferați realizat cu o cameră 360, de ultimă generație .