Actualitate

Oprit în trafic pentru viteză, s-a ales cu dosar penal pentru “fals privind identitatea”. Cum a vrut un buzoian să scape basma curată după ce a fost tras pe dreapta de polițiști

Un tânăr de 19 ani, din Calvini, oprit în trafic de polițiști, din cauza vitezei prea mari cu care circula în localitate, și-a creionat rapid un plan pentru a scăpa de sancțiuni. Însă, în loc să scape de amendă, mai mult rău și-a făcut.

Marți după amiază, buzoianul a fost oprit de polițiști pe DN 10, la Mărunțișu, întrucât circula cu 117 km/h, în localitate. Când i-au fost cerute documentele, tânărul s-a prezentat sub un alt nume, al unui cunoscut de-al său. Ghinionul lui a fost că șoferul al cărui nume l-a dat polițiștilor avea permisul suspendat. Polițiștii au scos, astfel, adevărul la iveală și i-au întocmit dosar penal tânărului pentru “fals privind identitatea”.

“Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Buzău, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, care se deplasa pe DN10, în localitatea Mărunţişu, cu o viteză ce depăşea limita legală admisă. Aparatul radar indicase în cazul autoturismului său viteza de 117 km/h. Fiindu-i solicitate documentele, conducătorul auto le-a declarat poliştilor că nu le deţine asupra sa şi le-a furnizat acestora o identitate falsă, în intenţia de a induce în eroare oamenii legii. În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date au constatat că identitatea declinată de bărbat nu este cea reală, iar în urma investigaţiilor, conducătorul auto a fost indentificat în persoana unui tânăr de 19 ani, din localitatea Calvini.  În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „fals privind identitatea”, iar cercetările sunt continuate de poliţişti.”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.