Actualitate

Ora de istorie s-a mutat la muzeu! Buzăul, primul loc din țară unde elevii au învățat în sălile de expoziție

Lecție de istorie în sala de expoziție a Muzeului Județean! Este proiectul inedit prin care conducerea instituției de cultură din Buzău încearcă să atragă cât mai mult vizitatori din rândul elevilor. Ideea s-a dovedit a fi una de success, iar primii profesori care au răspuns invitației au venit din mediul rural astfel că prima oră de istorie într-o sală de expoziție a avut loc vineri, pe 27 mai.

Elevii din clasa a 5-a de la școala din localitatea Costești au fost primii care au avut parte de o altfel de lecție de istorie. Copiii, însoțiți de profesorul Oana Dragomir, au părăsit sala de curs și au învățat despre strămoșii geto-daci în sala de expoziție a Muzeului Județean. Printre exponatele din acea vreme, ora a fost mult mai captivantă.

La lecție a asistat și un muzeograf, care a răspuns la toate întrebările elevilor și a încercat să le satisfacă orice curiozitate.

Elevii au fost extrem de curioși să afle cît mai multe lucruri despre geto-daci, și au putut vedea obiecte din acea perioadă.

Ideea organizării acestor lecții în cadrul Muzeului a fost discutată cu toți profesorii de istorie din județ, care au asaltat muzeul cu solicitări.

Muzeul Județean Buzău este primul muzeu din țară care se pune la dispoziția elevilor pentru astfel de activități și cum are expoziții permanente care acoperă toate perioadele istoriei, de la epoca fierului pînă în evul mediu, conducerea instituției așteaptă cât mai mulți copiii să învețe istoria într-un mod foarte atractiv.