Actualitate

(P) 8 lucruri de care să ții cont înainte de a cumpăra o jachetă din piele

Versatilitatea unei jachete de bărbați realizată din piele nu poate fi pusă la îndoială și este cu siguranță un must-have mai ales în timpul iernii. Lunile de tranziție sunt cele mai bune pentru a experimenta cu acest stil, dar odată cu ținutele grozave vine și o mare responsabilitate.

Cumpărarea unei jachete de bărbați din piele te poate lăsa cu o grămadă de întrebări, dar un ghid te poate ajuta să o alegi pe cea potrivită. Aceste sfaturi rapide îți vor permite să găsești geci de vis, care să îți țină de cald în lunile următoare.

1. Potrivire

Chestia cu jachete de bărbați realizate din piele este că nu pot fi largi și trebuie să se potrivească cu silueta ta. Este recomandat să mergi cu o mărime mai mică, în funcție de tipul de piele. Ținuta contează și asta este ceea ce va face ca stilul tău să conteze.

2. Alegerea culorii potrivite

Deoarece vei face o mulțime de apariții în jachetă ta de piele elegantă, este important să rămâi la culori care se potrivesc și cu personalitatea ta. Dacă nu te simți încrezător într-o jachetă de piele bronz, evită-o. Pariul tău sigur în astfel de cazuri ar fi o jachetă de piele neagră sau maro. Dacă nu te deranjează un strop de nuanțe strălucitoare, urcă un pic mai sus cu o jachetă de piele roșie!

3. Alege-ți stilul

Cu atât de multe tendințe care circulă pe piață, poate deveni un pic cam dificil să îți găsești stilul. Gândește-te la toate ocaziile pentru care ai avea nevoie de această jachetă. Este pentru uz profesional sau pentru ieșiri ocazionale? Iată câteva stiluri populare din care poți alege.

(a) Jachetă de motociclist

O jachetă de motociclist vine cu fermoare, clapete alungite și nasturi. Aceste jachete sunt de obicei negre și, așa cum sugerează și numele, sunt destinate motocicliștilor și reprezintă un accesoriu confortabil pentru garderoba ta.

(b) Jacheta Bomber

Să-ți faci ținuta să pară mai sport poate fi realizat bine cu o jachetă de piele Bomber. Acest stil simplu are o siluetă ușor de purtat, doar cu un singur fermoar. Gulerul este confecționat dintr-o țesătură diferită pentru a ține aerul rece la distanță. Această jachetă de piele clasică este pentru toată lumea și îți va permite să te impui.

(c) Jachetă Racer

Jacheta Racer vine cu un design minimalist. Această jachetă are fermoare și îți poate eleva instantaneu stilul. E incredibil cât de versatilă este!

4. Acordă atenție mânecilor

La fel cum mânecile unui tricou sau ale oricărui alt model de jachetă nu trebuie să depășească linia încheieturii mâinii, același lucru este valabil și pentru jachete de bărbați din piele. Aceasta nu trebuie să treacă peste linia încheieturii mâinii, altfel este lungă pentru tine. Jachetele de motocicletă, în acest caz, sunt o excepție, deoarece au de obicei o mânecă mai lungă.

5. Lungimea trebuie să se termine la linia taliei

Indiferent de stilul pe care îl alegi, jacheta de piele trebuie să se termine la talie. Stilul de jachetă lungă arată bine cu trenciurile, dar o jachetă de piele o va face să pară fără formă. Pentru un stil măgulitor, ține cont de acest sfat rapid.

6. Contează potrivirea umerilor

Jacheta de piele la nivelul umerilor nu trebuie să fie prea strâmtă, dar nici nu trebuie să cadă în jos. Când o porți, dacă îți este greu să îți miști mâinile în cerc, s-ar putea să ai nevoie de o mărime mai mare. Asigură-te că iei acest lucru în considerare pentru o mărime care să fie a ta.

7. Căptușeala contează

Căptușeala interioară este un strat suplimentar de țesătură care adaugă mai multă greutate jachetei. Aceasta ajută la strângerea fermă a jachetei pe umeri și asigură o cădere lină de sus în jos. Căptușeala interioară absoarbe, de asemenea, transpirația în unele cazuri, este moale, caldă și face ca purtarea să fie confortabilă.

Mulți oameni nu își dau seama că au opțiunea de a alege materialul pentru căptușeala interioară, de a o face simplă sau matlasată sau de a elimina cu totul căptușeala interioară, mai ales atunci când cumpără jachete personalizate.

Tipul de țesătură folosită pentru căptușeala interioară și calitățile pe care le oferă vor avea, de asemenea, o influență asupra prețului unei jachete.

Jachetele fără căptușeală interioară sunt ușoare, respirabile, dar scumpe din cauza finisajelor interioare mai multe necesare și a complicațiilor suplimentare în producerea lor.

8. Tipul de piele

Ultimul aspect de care trebuie să ții cont este finisarea pielii; Anilină și semi-anilină vor fi termenii pe care îi veți întâlni adesea în această privință.

Pielea anilină este păstrată în forma sa naturală, cu toate semnele și imperfecțiunile și este mai scumpă, dar este sensibilă la deteriorări cauzate de apă și de lumina soarelui.

Pielea semi-anilină este ușor pigmentată pentru a scăpa de semne și pete, este mai rezistentă și mai durabilă decât pielea anilină.