Actualitate

Se ascut săbiile la progresiști. Sete de revanșă la foștii USR-iști

Tensiunile de la vârful USR, care au avut punctul culminant în momentul demisiei fostului președinte, Dacian Cioloș, s-au transferat și la filiala județeană a progresiștilor buzoieni. Astfel, s-au deschis premisele organizării de către vechii USR-iști a unei adevărate revanșe în fața membrilor facțiunii PLUS, care a preluat puterea în organizația buzoiană, odată cu alegerea în funcția de șef a lui Răzvan Mihai Moraru.

Concret, în interiorul filialei pare să se închege acum un grup de rebeli care vrea să-l înlăture de la putere pe Moraru, și pe apropiații lui PLUS-iști, apoi să preia inițiativa.

Momentul oportun ar fi, spun surse din partid, atunci când se vor organiza alegeri pentru președinția Organizației Municipale a USR Buzău, funcție lăsată liberă prin plecarea la PNL a fostei șefe Denisa Çoban. Lovitura de partid s-ar baza pe numărul mai mare de foști USR-iști față de PLUS-iști , la nivelul întregului județ, dar și pe valul ascendent pe creasta căruia se află gruparea Barna-Drulă.

Întrebat dacă un astfel de scenariu este posibil, președintele Răzvan Mihai Moraru a răspuns la emisiunea Sens-Direct, de pe Focus Tv:

„Indiferent despre ce fel de alegeri discutăm, cred ca suntem cumva defazati. Cine se gandeste la astfel de jocuri, este rupt de realitate. Noi trăim un an foarte greu, dacă ne gândim la preluarea puterii, întreb ”Care putere?” că suntem în opoziție, nu ai nevoie de funcție să îți aduci aportul. Dacă există un plan de a prelua puterea la nivel local, eu nu m-am opus, n-am ținut niciodată de o funcție. Dacă există o majoritate care vine din filiale, o majoritate a membrilor care spun că vor alegeri, eu sunt de acord să mi se taie din statut, dar dacă există doar un grup, cu scop singular de a se mulțumi cu o funcție de dragul funcției, nu acesta este USR-ul. Avem prevederi statutare, avem posibilitate cu un număr de filiale, un număr de membri, care să susțină o moțiune împotriva conducerii pentru a cere noi alegeri. Există asta, în statut, și nimeni nu s-ar opune unei astfel de dorințe. Repet, nu cred ca asta e problema acum. Trebuie să recunoaștem că și noi am greșit, ca partid.”

Urmează câteva săptămâni tulburi în USR Buzău deoarece, conform statutului, de la plecarea Denisei Çoban curge un termen de 90 de zile, în interiorul căruia să se organizeze alegeri pentru presedinția filialei municipale progresiste.