Actualitate Social

PAGUBE DE MILIOANE, PRODUSE DE POTOPUL DIN IUNIE! A fost cerut ajutorul Guvernului

Ploile torențiale care au căzut zile în șir în județul Buzău, în luna iunie, au produs pagube de zeci de milioane de lei. Drumuri întregi au fost afectate, malurile s-au surpat iar podurile și podețele au fost șubrezite de apele învolburate.

Autoritățile din județul Buzău au încheiat inventarierea pagubelor produse de ape și au stabilit că este nevoie de fonduri importante pentru  înlăturarea efectelor potopului din luna iunie, mai exact de 11.500.000 lei.

Ploile care au căzut în decursul a două săptămâni au creat probleme serioase în localități întregi din zona de deal și cea de munte. Precipitațiile au distrus drumurile județene și locale prin eroziuni de mal, formarea de șanțuri, spălare de balast. De asemenea, au șubrezit un pod dar și mai multe podețe, îngreunând circulația rutieră și izolând temporar unele localități.  Lucrări urgente sunt necesare la podul de pe DJ 102F care traversează pârâul Slănicel, la Chiliile, dar și la Tisău, Bozioru, Calvini, Scorțoasa, Măgura, Cislău, Cernătești, Beceni, Mânzălești, Brădeanu. Ploile au făcut prăpăd și la Breaza, Cozieni, Buda, Vernești, Unguriu, Năeni, Pietroasele, unde au fost afectate drumuri comunale, sătești, podețe tubulare.

Se impun lucrări de refacere a infrastructurii însă, cum nu pot fi susținute cu fonduri de la bugetul județului și nici din bugetele locale, Prefectura Buzău a solicitat sprijin financiar Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.