Actualitate

Panică pe DN2-E85! Cisternă de transport substanțe periculoase răsturnată pe marginea șoselei

Cisternă răsturnată pe marginea șoselei

Weekend-ul a adus panică pe DN2-E85, unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară. Duminică, la orele prânzului, o cisternă de transport substanțe periculoase s-a răsturnat pe marginea șoselei, împrăștiind pe drum substanțe inflamabile. Evenimentul a necesitat intervenția, de urgență, a salvatorilor de la ISU, lucrători de la Secția Județeană Drumuri Naționale Buzău, dar și polițiști de la Rutieră.

Din primele date ale anchetei demarate la fața locului, a reieșit că este foarte posibil ca șoferul autocisternei să fi pierdut, în mod inexplicabil, controlul volanului, astfel că, întreg ansamblul auto, a ieșit de pe șosea, sărind peste șanțul marginal.

Partea bună a evenimentului este că accidentul nu s-a soldat cu victime și că autocisterna era goală, iar lichidele inflamabile împrăștiate în jur proveneau din rezervorul de carburanți al capului-tractor.

Circulația a fost deviată cât a durat intervenția specialiștilor de la ISU, care au evaluat periculozitatea situației, dar și până când cei de la Drumuri Naționale au reușit curățarea, cât de cât, de motorină a carosabilului. În acest răstimp, circulația s-a desfășurat pe un singur sens, cel mai depărtat de autocisterna răsturnată.