SĂNĂTATE

PĂREREA DR.URSĂCHESCU DESPRE INTERNAREA ASIMPTOMATICILOR, EXPRIMATĂ ÎNTR-UN COMENTARIU PE UN SITE DE SĂNĂTATE

Un cunoscut și apreciat medic buzoian, extrem de discret în apariții publice și emiterea unor păreri personale pe alte subiecte decât cele care vizează strict medicina, are o părere tranșantă despre criza coronavirusului și despre situația în care au ajuns spitalele, în acest moment.


Într-un comentariu la o știre publicată de www.sănătateabuzoiana.ro, dr. Cosmin Ursăchescu, scrie că spitalele nu ar ajunge pline până la refuz dacă autoritățile ar regândi strategia după care se fac internările bolnavilor de COVID-19 și i-ar lăsa la domiciliu pe cei infectați, fără simptome.
Spitalele nu ar fi pline ochi cu pacienți, unii dintre ei fără nici un simptom și, deci, fără nici un tratament, dacă s-ar dispune doar spitalizarea celor care au cu adevărat nevoie de tratament, îngrijiri și monitorizare medicală, dă de înțeles cunoscutul medic.

”Dacă nu s-ar interna degeaba asimptomatici, și mai ales cei care au condiții corecte de izolare la domiciliu, nu ar fi această problemă! Dar așa ne place nouă ca nație să facem, internăm tot – lucru nemaiîntâlnit în Europa, apoi ne plângem ca s-a depășit capacitatea spitalelor! Și din decență nu vreau să comentez mai mult!”


Medicul orelist Cosmin Ursăchescu a fost diagnosticat recent cu COVID-19, fiind transferat la un spital din București. Acum, el este bine, externat, urmând a decide când va reveni la serviciu, la pacienții săi.