Actualitate

PATRONUL UNUI BAR, PRIMUL SANCȚIONAT DUPĂ NOILE RESTRICȚII! Polițiștii au mai dat încă opt amenzi

Noile restricții au intrat în vigoare începând cu noaptea de duminică spre luni, iar de atunci echipele mixte de polițiști și jandarmi au luat la pas orașul în căutarea celor care încalcă legea. Iar numărul celor care nu au respectat măsurile împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 nu a fost mic, deși, unii dintre ei au, scăpat, la prima abatere, doar cu un avertisment scris. Cel mai ghinionist a fost patronul unui bar din Dorobanți care a fost obligat să scoată din buzunar suma de 10.000 de lei.

”În data de 09 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au depistat un buzoian în vârstă de 41 de ani care nu a respectat noile măsuri instituite, nu a suspendat activitatea de lucru din incinta unei societăți comerciale aflată pe raza municipiului Buzău după ora 21.00 și nu respecta măsurile de protecție individuală”, scrie în comunicatul emis de IPJ Buzău.

Tot aseară alți op buzoieni s-au ales cu amendă pentru că nu au purtat mască de protecție. Deși amenda în astfel de situație poate ajunge până la 2500 de lei, polițiști au aplicat suma minimă, respectat 500 de lei.

De asemenea, alte persoane au scăpat doar cu un avertisment. Este vorba despre cei care au fost opriți aseară, după ora 23.00 și nu aveau la ei declarația pe propria răspundere.

” Scopul polițiștilor nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a determina cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale”, se arată în comunicat trimis de IPJ Buzău.

În timpul acțiunii, au fost verificate peste 100 de autovehicule și legitimate peste 170 de persoane. Echipele de control au stat în stradă în intervalul 23.00 – 01.00.Acțiunile vor continua și în zilele următoare

Noile reguli

-Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;

-Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri in spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

-În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu unele excepții expres menționate de actul normativ; Pentru verificarea motivului deplasărilor, persoanele sunt obligate să prezinte, la cerere, legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

-Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.