Actualitate

Patru clase în online, după o zi, două sau trei de școală ”față în față”! Ce le cere prefectul Buzăului membrilor Consiliilor de Administrație din fiecare unitate de învățământ

Școala ”față în față” s-a încheiat după doar o zi, două sau trei zile de la reluarea cursurilor pentru zeci de copii din județul Buzău. Decizia a fost luată după ce Direcția de Sănătate Publică a confirmat fie elevi fie cadre didactice infectate cu SARS-CoV-2 în patru dintre unitățile de învățământ care au ales ca din 8 noiembrie să înceapă școala cu elevii în bănci și nu în online.

Astfel, la trei zile de la reluarea cursurilor, 95 de elevi, de toate vârstele, de la prichindeii din clasele primare și până la elevi de liceu, învață acum acasă. Este vorba despre o clasă de gimnaizu din Școala Gimnazială din Vernești, elevii din învățământul primar din Școala Gimnazială numărul 1 din Râmnicu Sărat, liceeni dintr-o clasă din Liceul Tehnologic din Râmnicu Sărat dar și de o clasă de la Liceul Tehnologic din Rușețu.

De altfel, în toată această săptămână, atât autoritățile de sănătate publică dar și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean precum și prefectul Daniel Țiclea au stat cu ochii pe rata de incidență din fiecare localitate astfel ca astăzi, 12 noiembrie, să fie luată cea mai bună decizie pentru elevii din județul Buzău privind modul în care se vor desfășura orele începând de luni.

În acest context, prefectul Daniel Țiclea a făcut un apel către Consiliile de Administrație din fiecare unitate de învățământ, acolo unde se va vota cum se va desășura începând de luni, 15 noiembrie, cursurile în fiecare școală. Daniel Țicela a spus la Focus TV, într-o intervenție la emisiunea SensDirect, că votul fiecărui membru ar trebui să fie transparent astfel încât să fie făcută o analiză reală despre cine dorește ca elevii să învețe online și cine este de părere că este mai bine, în actualele condiții de pandemie, ca școala să se desfășoare cu prezență fizică.

Daniel Țiclea

Un punct de vedere despre acest lucru l-a avut, tot în cadrul unei intervenții la emisiunea Sens Direct, și medicul Adrian Zoican. Șeful UPU a prezentat cazul propriei familii, care de curând a trecut printr-un nou episod de boală, după ce fetițele medicului au fost reinfectate cu SARS-CoV-2, la un an și două luni de la prima infectare. Pe de altă parte, medicul subliniază că vaccinul antiCOVID l-au ajutat atât pe el cât și pe soția sa, medicul Ecaterina Zoican, să scape, de această dată, fără să se infecteze.