POLITICĂ

PAX-PESEDISTA DE IARNĂ! Ce spune Neagu despre o viitoare candidatură a sa

Evenimentele oficiale din ultimele săptămâni, care i-au strâns laolaltă pe principalii lideri politici, scot la iveală că în filiala județeană a PSD pare să se fi așternut pacea. De exemplu, la slujba de Bobotează, primarul Constantin Toma, președinte al organizației municipale a PSD Buzău, și șeful Consiliului Județean, președinte executiv al organizației județene social-democrate, Petre Emanoil Neagu și-au zâmbit tot timpul, ba chiar au și râs cu poftă în anumite momente. Toate acestea după ce timp de aproape doi ani cei doi și-au aruncat unul spre celălalt declarații publice dintre cele mai dure.

Liniștea așternută în PSD Buzău arată, spun sursele noastre din partid, că împărțirea viitoarelor candidaturi la alegerile viitoare din partea pesediștilor buzoieni s-au cam făcut. Astfel că astăzi, fruntașii pesediști își arată unitatea frățească de câte ori se întâmplă câte un eveniment la care apar jurnaliștii și potențialii votanți.

Că așa stau lucrurile, a fost într-un fel arătat de Emanoil Neagu în emisiunea Focus News,de la Focus TV. În timpul discuției din platou, Neagu a transmis un mesaj de pace și că e dispus să respecte deciziile forurilor superioare ale partidului în ceea ce privește o eventuală candidatură a sa.

“Doar Dumnezeu știe! Va depinde de foarte mulți factori, de încrederea pe care o am eu de la electorat la vremea respectivă, încrederea pe care să o aibă partidul pe care-l reprezint, pentru că nimeni nu e singur, de capul lui. Depinde de foarte mulți factori (…). Dacă lucrurile se vor termina cu happy-end (n.r. la finalul mandatului de șef al C.J.), probabil dacă primesc o aprobare o să și candidez la aceeași funcție, sau în funcție de ce rezervă oportunitatea de la momentul respectiv”, a zis Neagu.

Așadar, Neagu pare să se fi calmat, iar în ceea ce-l privește pe Toma, acesta a declarat de mai multe ori, în presă, că va mai candida pentru un mandat de primar al Buzăului ca să poată să-și definitiveze proiectele. Deci, în acest moment avem de-a face cu un fel de PAX-PESEDISTA de iarnă.