Actualitate

Pe ce urmează să cheltuie Primăria Buzău aproape 4 milioane de lei. Scopul este ”punerea în valoare a Parcului Crâng”

Prima ședință a Consiliului Local din 2024 scoate la lumină și primele proiecte pe care Primăria Buzău le are în vedere pentru acest an. O investiție de aproape 4 milioane de lei este anunțată pentru Parcul Crâng.

Mai exact, pe masa consilierilor locali va ajunge vineri, 19 ianuarie, un proiect de hotărâre prin care Primăria Buzău își propune reamenajarea unei zone, din partea central vestică a parcului, cu o suprafață de aproape 3500 de metri pătrați. În acest spațiu, ar urma să fie amplasat un ansamblu de 12 busturi din bronz ale unor personalități importante din Buzău. Scopul proiectului este ”punerea în valoare a Parcului Crâng”.

”În vederea punerii în valoare a Parcului Crâng din municipiul Buzău și a creșterii atractivităţii zonei prin amenajări complementare, s-a întocmit Studiul de fezabilitate prin care se propune înființarea unui ansamblu de 12 statui și a unei fântâni arteziene”.

Busturile vor fi realizate de sculptori cu renume și vor înfățişa personalități importante ale Buzăului, respectiv  Alexandru Marghiloman, Sfântul Sava, Petre Zangopol, Constantin Angelescu, Vasile Voiculescu, lon Andreescu, Benone Sinulescu, Dionisie Romano, Nicu I. Constantinescu, George Emil Palade, Constantin Giurescu, Mircea Bădulescu.

”În fața fiecărui bust se vor amplasa 24 spoturi luminoase. Busturile propuse  vor avea dimensiunile aproximative : h=90-110 cm, 1=40-60 cm, L=50-70 cm și greutatea de 90-1 10 kg”, se arată în proiect.

Tot în parcul Crâng, se dorește amenajarea unei noi fântâni arteziene pe fundul căreia va fi realizat un mozaic din granit ce va reprezenta pasărea Phoenix.

”Fântâna arteziană ce se va amplasa în mijlocul rondului va fi un bazin circular cu marginea din blocuri de marmură, pe fundul căreia se va amplasa un mozaic din granit ce reprezintă pasarea Phoenix și o instalație sub formă de coroană susținută de flăcări din care apa picură/curge sub forma unor perdele. Fântâna va fi iluminată prin intermediul a trei proiectoare subacvatice capsulate cu LED 6W. Perimetral rondului vor fi amplasate bănci din lemn masiv, dotate cu prize USB, precum și opt stâlpi de iluminat”, este prevăzut în proiectul de hotărâre.

Obiectivul va fi realizat în 21 de luni și va fi finanțat din ”bugetul local sau alte fonduri legal constituite”, după cum este precizat în proiectul ce va ajunge vineri pe masa aleșilor locali.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

4 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Tovarase primar, pune mana si fa parcari si spitale!!!
    Lasa deoparte mofturile personale . In fuga dupa populism deviezi de la cerintele stringente ale comunitatii ce te-a ales.

  • De ce nu reface locul de joaca pe care a construit Brebeanu cort de nunti,pe un teren luat cu japca in mandatul lui Boscodeala? Si acolo se pot spala bani usor,Toma stie cum sa o faca cel mai bine..si Psd si mai bine prin toate filialele din tara